Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ékszerteknős fórum

Ékszerteknős (beszélgetés)

1 2
2012. jan. 22. 18:10

Sziasztok!

Van egy ekszerteknosom 3 eve, aleg not egy piciket. A husa ki van turemkedve a pancejabol. Tul nem etetem, altalaban nyers csirkehust adok neki. kb. hetente egyszer. A bore olyan mintha vedlene (hartya szeruseg log le rola. Nem tudom mi lehet a baja. Lehet, hogy nem kepes noni a teknoje?

33. kolibri... (válaszként erre: 31. - Quaresma17)
2010. aug. 29. 20:25

Semmi komoly csupán természetes algásodási folyamat..

Azért időnként nem árt egy nagytakarítás a teki lakban sem, kis körömkefével jól á kell súrolni a köveket, teki páncélt óvatosan átmosni, és ajánlatos metilén kéket is használni a vízbe.Ez fertőtlenít is, és a teknősre sem ártalmas.

Kisállat kereskedésben tudsz venni.

2010. aug. 29. 20:16

Sziasztok!

17 éve van egy ékszerteknősöm.

Most vettem neki egy hatalmas 200 literes akváriumot, amibe be van építve a szárazföld is. Szeretnék egy szűrőt venni neki, de eddig soha sem volt, mert a kicsi akváriumokat inkább hetente takarítottam. Milyen szűrőt érdemes vennem? Sajnos egyáltalán nem értek hozzá. .

E-mail címem: szabozsuzska@freemail. hu

Várom segítő válaszokat.

Üdv.

Zsuzska

2010. jún. 17. 22:10

heló!

nekem olyan problémám lenne, hogy a tekim akváriumában egy párhónap után megjelentek pici zöld foltok a köveken meg a falán.és ezek utána megjelentek a tekim páncélján is:S és nem igazán jön le.nem tudom hogy ez komoly problémát jelent-e vagy sem.és ha igen mit tehetnék.

a válszt előre is köszönöm szépen!

30. Vecy
2010. máj. 22. 20:54

Sziasztok

bármily hihetetlen találtunk az udvarunkban egy ékszerteknőst. (Nem egy megunt állatról van szó, valóban találtuk).

Szegénykét valószínűleg valaki szélnek eresztette, mert már megnőtt. Nálunk már van két akvárium, így egy terráriumot már nem tudunk berendezni neki, de szeretnénk valakinek a gondoskodó kezei közé adni.

Most úgy kb. 10-12 cm hosszú lehet.

Ha valaki be tudná fogadni, annak nagyon örülnék.

2009. szept. 30. 20:59
sziasztok keresek sárgafülű ékszerteknős himet 2 3 éveset
28. Myrad (válaszként erre: 27. - Atka2093)
2009. márc. 26. 08:01
Itt Pesten 2-3000Ft... de az csak a vizsgálat =(
2009. márc. 25. 18:26

Sziasztok!

Valaki nemtudná megmondani,hogy egy teki kivizsgálása kb mennyibe kerül egy állatorvosnál?

26. meli-79 (válaszként erre: 10. - 1366d1807f)
2009. márc. 25. 07:50
úgy tudtam, hogy vörösfülűt nem lehet árulni
2009. márc. 25. 07:46

Nekem is van két sárgafülű ékszerteknősöm. :) Születésnapomra kaptam őket novemberben a kedvesemtől. Akkor 2-3 hónaposak voltak, 3,4cm körül volt a páncélszélességük, és 3,6cm körül a páncélhosszúságuk. Most 4,6cm, 4,8cm körüliek. Donatello kicsit kisebb volt, mint Rafaello, de mára már egy kicsit túlnőtte.

A terráriumukat egy állatkereskedésben vettük, most pontosan nem tudom megmondani a méreteit, kb 40x40x30cm-es. A háttérhez tartozik, kinyúlik egy szikla, amire ki tudnak mászni, azon szoktak napozni, néha egymás hátán.

Elvileg az, hogy melyik van felül, megmutatja, hogy melyik a domináns egyéniség, de ők felváltva szoktak fent, lent lenni.

Naponta felkapcsoljuk neki az UV lámpájukat, ami szépen bevilágítja a szigetüket. Kb. 8 óráig kell világítania minden nap. Kb 12 cm magas a vizük. Nagyon sokat úszkálnak benne. A vízmelegítőjük alatt is szeretnek meghúzódni.

A terrárium alján kb 3-4 cm kavicsréteg van. Azt is a boltban vettük. Fontos, hogy ne legyenek élesek a kövek. Szeretnek ásni benne. Van egy szűrő is a vizükben, az bizonyos időre bekapcsoljuk, nem megy egész nap. A szűrő mellett és alatt is szeretnek bóklászni. Raktunk be 3 műnövényt is. Az egyiknek a levelei korong alakúak, szívesen ücsörögnek a leveleken.

4 hetente szoktuk cserélni a vizüket, olyankor kitisztitjuk a terráriumot, meg a kavicsokat egy hálóban átmosom, a műnövényekről leszedem a vízkövet, a férjem kitisztítja a szűrőt. Tisztítás előtt negyed órával ki kell kapcsolni a vízmelegítőt, hogy lehűljön, nehogy elpattanjon.

Az állatkereskedésben frankón elmondtak mindent, visszamehetünk bármikor, hívhatjuk őket, ha bármi kérdésünk van.

Etetésük: heti menüt vettünk nekik, abban van marha szívmix, mindkettő mindennap egy kis csücsköt kap belőle, meg egy fél kis halat. Kapnak egy-egy kukacot, férget is a menüből. Van Tetrareptomin Baby nevű teknőstápokunk, abból normálisan egy-egy granulátumot szoktak kapni. Mostmár elfogyott a szárított halunk, ezért most 5-5 granulátumot kapnak. Csak macskáknak való halat kaptunk a boltban, de azt nem nagyon szeretik, kicsit nagyobb is, mint a teknősöknek való, inkább nem is adom adom nekik. Valahonnan szereznem kell normális száraz kishalat.

Volt már úgy, hogy a terráriumuk elkezdett algásodni (barna és zöld), felhivtuk az állatkereskedést, azt mondták, hogy túl kevés a fény, vagy túl sok (szerintem kevés ideig lámpáztunk). Az algát le lehet súrolni, de lehet algaölőt kapni, azt is használunk.

A terrárium fala a vízszintnél szokott vízkövesedni, azt egy erre a célra használt fogkefével szoktuk ledörzsölni, vagy takarításkor ecetes vizes ronggyal áttörölni.

Etetni egy külön kis tálban szoktuk a tekiket, hogy ne koszolódjon a vizük. Kicsit merítek a vizükből, hogy kellemes hőmérsékletű legyen, (néha utántöltök, és akkor kicsit cserélődik a terráriumukban a víz) és abba rakom őket, meg dobálom be nekik egy kis szemöldökcsipesszel a kaját. Régebben együtt etettem őket, de mostanában inkább külön, mert már kicsi kettőjüknek az etetőtál, és hajlamosak kajának nézni a másiknak a lábát. Érdemes megvárni, míg kaja után elvégzik a tálban a dolgukat, az kb negyed óra, de erről letettem, mert nincs türelmem kivárni.

24. meli-79 (válaszként erre: 6. - F290b382c2)
2009. márc. 25. 06:59
szia jessytaylor, a pézsmateknős kicsi marad, olyan 6ezer körül van az ára egy darabnak.
23. Myrad (válaszként erre: 20. - Atka2093)
2009. márc. 25. 06:55

Hát gombát mondjuk túl meleg víztől kaphat, vagy ha a vízben eteted, már mint a lakhelyén, meg ilyenektől... elég sok dologtól tud a szervezetébe jutni... kisállat kereskedésben tudsz venni mindenféle dolgot, páncélerősítőt (én szépiát vennék neki, bár ha nem eszik, azt sem fogja rágcsizni), meg gombaölőt, de megkérdeznék ott is valakit, ők lehet jobban tudják, mi való erre...

De az igazat megvallva még mindig ugyanazt mondom: állatorvos, ha van rá lehetőség...

22. atka2093 (válaszként erre: 19. - Myrad)
2009. márc. 24. 18:30
Most vettem észre egy valszeg fontos dolgot a teknője alatt tudod a felszinen ilyen kis levegő buboréko vannak és lehet őket tologatnia réteg alatt de ez mitől lehet felpuhul a páncélja és azért,vagy miért?már tényleg fogalmam sincs.:( ja és elég sok időt tölt kint a szárazon,amit eddig nem nagyon tett csak néha kijött napozni.:'(
2009. márc. 24. 17:29
A fehér foltokat egyébként nem ugy értem h a teknőnek a lemezén kivólről van hanem az egész ilyen lemezecske világos.
2009. márc. 24. 17:27

Szia Myrad!

decembreben kaptam még ilyen 6-7cmes a teknője és miért kapott el gombát,mitől táplálkozás hiány vagy mi?

19. Myrad (válaszként erre: 17. - Atka2093)
2009. márc. 24. 06:34

Szia!

Gombának tűnik, lehet nem ártana elvinni dokihoz... =S mennyi idős?

2009. márc. 23. 20:44
Ja és sárgafülü ékszerteknősöm van :) 2 db de csak az 1en jelentkeztek ezek egyelőre
2009. márc. 23. 20:43

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy mi lehet a baja a tekimnek azok a tünetek hogy most 2napja alig eszik szinte semmit és a páncélján ilyen fehér,világos foltok vannak tudjátok egy egy ilyen lemezke,akárki akármilyen okosat tud ezzel kapcsolatban lécci irjátok meg!fontos előre is köszi.

16. Myrad (válaszként erre: 15. - Fürtöske18)
2009. márc. 6. 07:07

Halihó =)

Nem baj, hidd el, nem mind ilyen... nekem az előző teknősöm utálta az ilyen dolgokat, nem napozott, nem evett halat, nem szerette a vizet... nem, nem pusztult el, ott kellett hagynom az exemnél, amúgy egy életerős fain kis teki volt... szóval, nem mindegyik olvassa a szakkönyveket ;)

2008. dec. 27. 11:31

Sziasztok!

Nem rég vettem egy ékszerteknőst a barátomnak,nem tudom miért de nem akar napozni!Ez baj lenne??Tudtok segíteni?

Előre is köszi!

2008. dec. 14. 19:27
rékabeti
2008. dec. 14. 19:26
Érdeklödni szeretnék hogy meg vannak e még a teknösök.....?Válaszodat várom
2008. nov. 17. 05:46
Sok örömet szerezhetsz vele a gyermekeidnek
11. marcsix (válaszként erre: 9. - Rékabetti)
2008. szept. 26. 11:35
Helló. Én szeretnék ékszerteknőst. A kisfiam imádja a teknősöket. És szeretnék velük foglalkozni.Sokat gondolkodtam és mindig vettem állatokat. papagályt, volt cicám, kutyám. Sajnos elköltöztünk. A papagály megmaradt, de sajnos nem tudom a házban tartani igy el kell ajándékoznom. Valamilyen kisállatot viszont szeretnék. És a majd hároméves kifiam imádja őket. Ha még megvan akkor szeretnénk ha jelentkeznél. Köszi
2008. júl. 30. 15:24
Állítólag ékszerteknőst nem lehet kereskedelemben árulni az Unió miatt. Nekünk volt 2 db (fiú+lány), már 15 évesek voltak, mikor el akartam adni a halasnak. Ő mondta, hogy sajnos nem veheti meg, mert megtiltotta az Unió.
2008. júl. 21. 16:23
Sziasztok!Van két ékszerteknősőm amit elajándékoznék,de csak olyan helyre ahol tényleg jó soruk lesz.Az eggyik már nagyon rég nálam van kb.10 éve a másikat egy ismerösömtől menekítetem meg mert rossz helye volt,ő kb 3-4 éve van nálam.Sokat dolgozom és pici gyerekem is van,nem igazán érek rá velük foglalkozni és azt szeretném ha nagyon el lennének hanyagolva.Külön tartom őket,mert a nagynak hosszú ideig nem volt párja,uttánna meg a picit nem mertem berakni mellé.Hatalmas akváriumom van,én azt is ajándékba adom.Ha valaki szeretne teknőst szívesen neki adom....persze csak jó kezekbe
8. ea9bff1b44 (válaszként erre: 1. - Deszty)
2008. márc. 24. 15:45
Most két darab tekink van, egy ékszer és egy tarajos királyteknős. Ők még kicsinek számítanak a maguk kb 10 cm-es páncélátmérőjével.Volt két nagy is(65,ill 70 dkg-osak)de őket oda kellett ajándékoznunk.Mielőtt választassz, nézd meg, hogy mozognak a vízben, nem-e úsznak félolvalasan(ez több betegségre is utalhat)vagy hogy nincs-e állandóan csukva a szemük, mert az szintén betegség. A páncél nem lehet puha ha megnyomod óvatosan(vitaminhiány és kalciumhiány)Ha már megvetted és etetni fogod őket, néha iktass be az étrendbe zöldfélét is.A mieink nagyon szeretik az almát, salátát, uborkát, banánt, paradicsomot.De szükségük van a csonterősítésre is, ehhez nagyszerű egy kis darab csirkenyak nyersen, amit előtte klopfolóval szétütögetsz.Kis teknőst naponta, nagyobbat kétnaponta célszerű etetni, és mindíg csak annyi kajával, amit tíz-tizenöt perc alatt biztosan elfogyaszt. Ha van kérdésed, szivesen segítek. Kedves jószágok, mi nagyon szeretjük Leonárdót és Donatellót.
2008. márc. 24. 14:35

Nekünk három ékszerteknősünk volt. De nagyon nagyra megnőttek. Kettőt sikerült elajándékozni.

A lányomnak vettük, amikor még kicsik voltak, de utána már nem törődött vele.

2008. febr. 21. 20:49

Sziasztok!

Nekem olyan teki kellene,ami picuri marad.Tudtok ilyenről?Nagyon szeretném.....Kérlek,segítsetek,ha tudtok,most halt meg a papagájom,és már nagyon egyedül vagyok...Köszönöm szépen!!Hanna♥

5. 8565183eb5 (válaszként erre: 4. - Deszty)
2007. dec. 31. 13:01

Szia

Nem tudom hogy milyen árban vannak mostanában a tekik. Olvass utána hogy melyik fajtának mik a jellemzői hogyan néznek ki stb.

Vehetsz kezdésnek akár szettet is vagy most egy nagyon nagy teráriumot hisz ha nagyok lesznek akkor is kell a mozgástér.

Én görögtekit szeretnék venni tavasszal.

Én is olvastam hogy vigyázni kell mert más fajtát adnak ha nem ért hozzá az ember. Sajnos már háziállatok vásáréásánál is át akarják verni az embert.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook