Az ékszerteknősöm nem nyitja ki az egyik szemét és nagyon fura hangokat ad ki, nyöszörgéseket. . . Mi lehet ez? (tudásbázis)
szia!
nekem is ez volt a baja a tekimnek..a vize legyen egyenletesen 28fokos és én főztem neki kamillateát minimális vizet tettem hozzá,hogy 28fokra lehűljön. nekem 1,5 hét alatt teljesen felépült. most már nincs semmi baja. amíg nem nyitja ki a szemét nem is fog enni..mikor látod,hogy nyitogatja már próbálkozhatsz kajával
Nagyon valószínű, hogy megfázásos, vagy fertőzéses eredetű . Az enyémeknél is előfordult többször régebben. Nekünk a kamillás fürdő mindig segített, de ha nem javul tőle, azért jó lenne ha találnátok állatorvost aki megnézi.Előfordulhat, hogy antibiotikum kell neki.
Nálunk ezek voltak ilyenkor a tünetek: Bedagadt a szemük, ferdén úsztak, furcsán sípoltak szörtyögtek, és buboréos lett a vizük.
Állateledel boltban lehet kapni 100-200 ft. körüli összegért teknős szemcseppet. Én ezt szoktam venni. A brulamycint nem tudom, mert nem biztos hogy az nekik is jó.
A mi teknőseinkkel is volt ilyen többször kisebb korukban , és a nővéremét is így hoztam rendbe. Nem evett , nem nyitotta ki a szemeit, nem is mozgott. A kamillás vízben kb, pár óra alatt jobban lett. -Azóta is vígan él!Remélem, a tiéd is rendbejön! A nyöszörgés utalhat légzési nehézségre, de az is volt már az enyémeknek is.Nem buborékos a vize?
Okés,köszi.Ma vesz anyukám kamillát,most épp zsurlóban usznak:) És jó bármilyen szemcsepp?most épp csak Brulamycin van itthon,ez embereknek való,de a kutyámnak is hatott.
Szerinted megpróbálhatom ezt?
adj neki a vitamint, meg d vitamint, mert a páncélja is meg fog puhulni
az én tekim így múlt ki, mindkét szemére megvakult és nem evett semmit
Szia! Csinálj kamillás fürdőt neki! Komoly! Plusz mehet szemcsepp is, amit állateledel boltban meg tudsz venni!
Csinálj erős kamillateát, engedd fel annyi hideg vízzel, hogy langyos legyen, ebbe tedd bele a tekit!Nálunk eddig mindig bevált!
az ékszerteknősöknek nagyon könnyen begyullad a szeme, ha nem megfelelő hőmérsékletű a vizük.
vidd el állatorvoshoz.
További ajánlott fórumok:
- Az ékszerteknős gondozása
- Hogyan lehet meggyógyítani az ékszerteknősömet ha az a baja hogy nyöszörög és a szemén egy hártyaszerűség van?
- Miért nem eszik az ékszerteknős?
- 2 Nimfapapagájt kistestű ékszerteknősre cserélnék...
- Vörösfülű ékszerteknősöm kimászott a lakóhelyéről, miért csinálja ezt?Kicsi neki a hely?
- Az ékszerteknősöm páncélján vastag, kocsonyás réteg van. Mi lehet ez?