Éjszaka görcsöl a lábam. Szedek kalcium-magnéziumot. Mit kellene még? (tudásbázis)
Bár én most terhes vagyok és marokszámra szedem a magnesii citricit, de sokszor így is kevés.
Egyik hajnalban úgy begörcsölt (megint) a bal combom alig bírtam kimászni az ágyból, eljutottam a nappaliig és ott begörcsölt a jobb bokám is és úgy maradtam. 🤦♀️
Moccanni se bírtam csak görnyedve kapaszkodtam az ajtó kilincsbe és kiabáltam férjemnek, hogy világvége van 😅
Gyorsan hideg padlóra vagy kőre kell állni. Olyankor nincs idő tejet inni, banánt enni.
Megelőzésre a magnéziumot szedni nem tudom, megéri-e, mert hizlal.
A legjobb a gyaloglás, vagy bicikli.
Ha más nem, akkor a nyújtás. Én a fal elé állok, kb. fél méterre. Az egyik kezemmel támaszkodok a falnak. Az egyik lábam hátranyújtom és a hasamat próbálom előre tolni. Ekkor lehet érezni, hogy a vádli kezd nyúlni. Nem összehúzódni, hanem nyúlni. Kicsit rugózni kell ebben a helyzetben, aztán lábcsere. Ezt kis szünetekkel 3...4-szer kell megcsinálni, mondjuk reggel a zuhany előtt, meg este. Amióta ezt csinálom, nagyon ritkán jön rám a görcs.
Szia, nekem az orvos ugyanerre nehéz láb szindrómát mondott.
A magnézium sajnos hatástalan 😟
Kálciumot és a magnéziumot sosem szedjük együtt, mivel kalcium kiüti a magnéziumot!!!!
Nem is értem miért lehet így étrendkiegészítőt kapni, semmiértelme.
Magában szedj 250-500 mg magnéziumot.
A magnézium és a kalcium bevétele között legalább 2 óra teljen el!!
Erős, fokozott izomterhelés során, fáradt lábak esetén jelentkezik. Nem elég a magnéziumot néhány szemet, vagy 1-2 napig szedni, először vissza kell pótolni a szervezet számára szükséges szintre. Amikor már begörcsöl a láb, azt jelenti, hogy a szervezetben szinte totál elfogyott a magnézium tartalék.
Persze, amikor arra riadunk, hogy a görcs összerántotta a vádlinkat, először (akárhogyan is fáj) ki kell masszírozni. Legalább annyira, hogy képesek legyünk ráállni és mozogni! És odafigyelni a magnézium-bevitelre.
Talán ott kell keresni, hogy ritkán van sportosabb nap. Időközben eltunyult izmok nem hálálják meg a hirtelen többlet munkát. Ezért kellene minden nap terhelni valamennyire a lábakat. ( Meg minden izmunkat, mert nagyon gyorsan le tudnak tapadni és akkor már nagyon tud fájni. Nekem a hátamban van ilyen, a banyakúp alatt, gondol egyet és begörcsöl. Akkor csak a nyújtás segít.)
A görcsökhöz nem kellenek visszerek. Van az anélkül is. :(
Ez így van. Nekem is csak az használ, ha felkelek, ráállok, megyek pár lépést. A magnéziumot én is kipróbáltam, semmit nem ér. Ha jól gondolom, akkor a görcs is a rosszabbodó keringésnek a következménye.
Ami sokat számít: a mozgás. Napi 1...2 km gyaloglás, vagy egy kis edzés a vádlira, talpakra, nyújtás.
Amit még észrevettem, hogy a láb szereti, ha melegben van. Az ami nyáron kellemes, már nem elég télen.
Ez engem is érdekel. Anyunak 30 éven át görcsölt, semmi nem használt... én ugyanilyen vagyok. Tapasztalatom szerint egyedüli üdvözítő módszer, ha görcs esetén felkelek, és járkálok kicsit.
Összes tabletta, ásványi anyag, görcsoldó, étkezés - szenteltvíz...
További ajánlott fórumok:
- Ha egy szóval kellene jellemezni az életed ebben a pillanatban......
- Kedves hoxások nem kellene szervezni valamikor egy nagy "hoxa"találkozót?
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Minden éjszaka begörcsöl a vádlim, mi lehet ez?
- Nem kellene most megjönnie, mégis görcsölök, iszonyatosan fáj! Gyógyszer nem segít.. mit tehetek?
- 2-án kellene megjönni, ma kb. fél óráig annyira görcsölt a hasam alja, szerintetek mi lehetett, lehet babáról szó?