Egyszerű, nagyszerű és laktató recept


2 szelet puha házikenyér
1 evőkanál disznózsir (de lehet kacsa, liba stb.)
két csipet só
egy csipet piros paprika
Az Egyszerű, nagyszerű és laktató elkészítési módja:
A szelet kenyerek egy-egy oldalát szépen, egyenletesen megkenjük a finom házi disznózsirral, majd megszorjuk a sóval, paprikával. Utánna fogjuk a szelet kenyereket és a megkent felével óvatoson összeborítjuk. Miután mindezzel végeztünk férretesszük egy pár percre, hogy a zsir a só és a paprika jól összeérjen. Hogy ne legyen unalmas a várakozási idő, készitsünk egy üveg pincehideg sört az aztalra, hogy közbe kortyolgassunk belőle, hogy jobban csússzon ez a fejedelmi fogás! Jó étvágyat hozzá!!
A sört lehet helyettesítteni egy csésze finom menta tejával, vagy akár egy bögre frissen fejt bocitejjel is akár.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: PALNER, 2007. okt. 24. 11:37
Az egyszerű, nagyszerű és laktató elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.