Hangonyi kőrözött recept




10 dkg juhtúró
10 dkg vaj
Kis fej lilahagyma
Pirospaprika (ízlés szerint)
A Hangonyi kőrözött elkészítési módja:
A szobahőmérsékletű vajat összetörjük villával, majd hozzá kell tenni a juhtúrót. Ezt jól össze kell keverni. Majd hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, és a pirospaprikát, amit a színe miatt kell beletenni. (én általában fél mokkáskanálnyit keverek bele) Hűtőben pihentetjük, kb 1-1,5 óra múlva pirítós kennyérrel, paradicsommal nagyon finom reggeli v. vacsora lehet.
Aki szereti, fűszerköményt is tehet bele, de csak az íze kedvéért.
Ha több a juhtúró mint a vaj, vagy erős a juhtúró, kellemetlen íze lehet a kőrözöttnek. Ilyenkor több vajat kell hozzáadni.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: gotti81, 2007. okt. 20. 18:31
A hangonyi kőrözött elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.