Egyszerű ételek gyűjteménye (beszélgetős fórum)
- rántott karfiol, rántott virsli, petrezselymes krumpli, paradicsom saláta
- húsos káposzta
Összeállt fejben a hétvégi ebéd:
karalábé leves, rántott s.máj, rántott karfiol, petrezselymes krumpli, káposzta saláta. (Ez utóbbi már készen van!)
Először a karfiolt futtatom megy egy kis sós vízben. Amíg a víz felforr, felteszem a levest. A karfiol után ugyanabba a lébe megfő a krumpli is. Amíg az fő, bepanírozom a karfiolt és a sertés májat. Amíg ezek megsülnek, összeállítom a petrezselymes krumplit. Komplett ebéd, max. egy bő óra alatt.
Egyébként szoktam fehér tököt, cukkinit is rántani. Ezeket féltenyérnyi kockákra szelem. Nem kell megfuttatni sós vízben, elegendő csak nyersen megpörgetni sóval, sülés közben átpuhul.
Csak a kelkáposztát és a karfiolt szoktam blansírozni.
Úgy vágom fel a kelkáposztát cikkekre, hogy minden részhez maradjon torzsája, ami összefogja a leveleket. Ha kisebb fej, akkor csak 4-be vágom, amit tegnap sütöttem, abból 6 cikk lett.
Célszerű kisebb méretű fejet választani, vagy ha nagy fej, csak a belső, gyengébb részét használni.
(Az erősebb levelek majd levesnek, vagy bármi másnak jó lesz)
Forrásban levő sós vízben egy kicsit átforralom, csak annyi időre, hogy a levelek áttetszőek legyenek. Ha túlfőzöd, nem fogod tudni panírozni. Lapáttal kiszedem, sózom, és panírozom.
Lehet hagyományos módon, de lehet, hogy csak lisztbe forgatva és utána híg nokedli tésztába mártva. Ez esetben szoktam bele egy kis sütőport, finom vastag bundája lesz.
Frissen a legjobb, ez igaz, és ha már ilyen a helyzet nálad, akkor legyen a krumpliból (vagy paradicsoból, zöldbabból, karalábból, borsóból, karfiolból stb.) leveske, második fogásnak pedig pl. palacsinta.
(Ez így belefár fél órába.)
Én is szoktam hasonlót:D
Csak én alulra teszem a húst, rá a zöldséget vagy gyümölcsöt, tejszínt öntök ré, sajtot a tetejére és megsütöm;)
További ajánlott fórumok:
- Egyszerű magyar hagyományos ételek
- Milyen egyszerű ételeket ismertek?
- Milyen egyszerű, de nagyszerű (főként olcsó, de finom összetevőkből álló) ételeket főztök hó végén?
- Gyors, egyszerű sütés nélküli buli ételek?
- Tej és tojás mentes egyszerű ételeket keresek, amit gyerekek is szívesen esznek.
- Egészséges ételek gyűjteménye