Egyszerű magyar hagyományos ételek (beszélgetős fórum)
Az asztrológia és a gasztronómia nem egy és ugyanaz.
Mit keresel itt a hagyomásnyos ételekkel:
:)))))))))))))
bácskai rizses hús
pacal
rántott máj
külföldön nemigen szeretik használni a belsőségeket
Resztelt/rántott/pirított/lecsós máj;
grízgaluska; lúdgége tészta, cérnametélt;
gombóc, mákos/norzsás nudli, pirított/rántott velô;
Fejtett/bableves füstölt csülökkel, kolbásszal, csipetkével, tejföllel; zserbó, Gundel-palacsinta, Újházi tyúkhúsleves,
rántott csirke, rántott karaj, disznótoros sült krumplival; lecsó tarhonyával/tojással/rizzsel/nokedlival.
töltött káposzta és bármi amit tölteni lehet
rakott káposzta
rakott krumpli
mindenféle főzelék
a paprikás csirke itthon sem olyan,mint volt valamikor
minden műanyag, meg kínai ízű :))
Ja es a rizses maj szinten nagy kedvenc, de ezt csirkemajas rizotto neven futtatom, es rizottosan, kicsit szaftosra csinalom, a rizst kemenyebbre hagyom, igy igen, a ferjemnek is oke:))))
(de csak mert ugy hivom, hogy rizotto!)
Ami nekem hianyzik mindig, az a teliszalami:)))
Es bar nem lesz ugyanolyan semmi mint otthon, de meg tejfolt is megtanultam csinalni. A csalad nem kedveli a magyaros izeket mert ok nem magyarok de ami osszefer az o izlesukkel, barmi csak ne leves legyen, pl toltott paprika, toltott kaposzta, madartej, turogomboc, porkolt, ezeket gyakran, aztan paprikaskrumpli nagyon ritkan es rakott karalabe, mintha rakott krumpli lenne csak karalabebol. A tobbi magyar kajat a ferjem csak kotyvasznak nevezi es nem szereti, es huledezik, hogy van olyan, hogy lekvaros-grizes vagy dios teszta, neki a teszta csakis sos lehet. Tejbegrizt is esznek de az nemzetkozi:)
Pedig szereti a foztomet csak konyorog, hogy ne magyart, mert egy hetig sem emeszti meg:DDD
Igen tudom.. mas a hagyma, mas a fokhagytma... paradicsom... sosem lesz ugyanolyon finom a paprikaskrumpli vagy a paprikascsirke sem mint otthon :(
Koszonom! :)
További ajánlott fórumok:
- Magyar hagyományörzés
- Egyszerű ételek gyűjteménye
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- El tudja valaki magyarázni a deriválást egyszerűen?
- Segítsetek légyszíves, hagyományos igazi eredeti magyar süteményeket keresek.
- Milyen hagyományos, magyar, lassú zenéket ismertek?