15 évig vegán voltam, szeretném befejezni, de nem tudok hagyományos ételeket enni (beszélgetés)
Egyelőre maradok lakto-vegetáriánus. Tegnap például rakott savanyú káposztát csináltam. Bár nem rajongok a szójáért amit tettem bele, de legalább meg tudom enni. Holnap pizzát sütök és tejfölös karfiollevest főzök.
Nem bírom megenni a belecsempészett húst. A sonkás késsel felvágott paradicsomtól majdnem kidobtam a taccsot. A tojást érzem a főtt tészta, piskóta, palacsinta, stb. szagán, rosszul vagyok tőle.
Ebben a dologban szakember nem fog tudni segíteni, inkább a többi problémában tudna, amik valószínűleg okozzák ezt, hogy már szinte mindentől forog a gyomrom. Mérgező környezet = semmilyen étel nem esik jól, édesség magamban = boldogság.
Persze én is csak találgatok.
Csak nehogy valami komoly hiánybetegséged legyen amiatt, mert se nem vegán, se nem vegyes étrenden vagy.
Vannak olyan ételek, amikbe bele lehet csempészni egy kevés csirkemellfilét úgy, hogy észre sem veszed. Például valami finom rakott zöldség amibe nagyon kevés darált húst keversz.
A tojás szerintem nagyon egyszerűen megoldható, mert rengeteg ételbe kell, amiből nem érzed ki. Például egy finom muffin vagy palacsinta.
De még mindig szakember segítségét ajánlom.
Ma megpróbáltam főtt sonkát enni (társaságban), majdnem 🤮 lett a vége.
Szerintem én már így maradok.
Egyél társaságban!
Nekem az vetett véget a hùsmentes táplálkozásnak,igaz csak 5 év után,hogy egyszer a párom nagyon jó ízűen evett mellettem tepertőt és kértem én is.
Aztán fokozatosan visszatértem. A gyomrom eleinte a vörös húsoktól kiborult,de helyreállt.
Nem voltam így,,de ez most nagyon káoszos.
Talán jobb lenne visszatérni egy JÓ vega rendszerhez.Aztán ha ez megvan,,akkor mindig csak 1 alapanyagot bevezetni.
Aztán így tovább szép lassan.
A tojást például jól ellehet rejteni az ételekben,,egy rakott zöldségben nem vennéd észre ha nem tudod.
Lelki háttér?
Lehet köze a problémámhoz annak, hogy amikor elkezdtem (volna) visszatérni a hagyományos étkezéshez, lett egy párkapcsolatom amiben lelkileg és testileg is rendszeresen bántalmaztak?
Pedig, ha emészteni tudod, akkor eröszakot kell tenni a finnyásságodon.
Fejben ellenálsz.
Túrmixold össze a főtthúst (kezdd csirkével, annak semmi íze, szaga nincs) és tedd olyan kajába amit meg bírsz enni.
Kezdd előlről, mint a babák!
A FI beszámolója alapján épp hogy nem egészséges, egy nagy baromság, vagy csak divat ez az egész vegánság.
Remélem ki tud belőle gyógyulni.
A többi vegán meg tanul belőle.
Miért akarsz véget vetni a vegán kajálásnak? Megmondod, vagy titok? Nem értem minek feladni egy hagyományosnál (szerintem) jobb életmódot?
Főleg így, hogy nem is megy igazán a változtatás?
Miért szeretnél nem vegán lenni?
Ha jól csinálod, teljes értékű a táplálkozásod.
Nem értem miértjét, mivel sokkal egészségesebb a vegán étrend.