Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 15 évig vegán voltam, szeretném befejezni, de nem tudok hagyományos ételeket enni fórum

15 évig vegán voltam, szeretném befejezni, de nem tudok hagyományos ételeket enni (beszélgetés)

1 2
tegnap 13:29
Nem tudom. Hogy nem lehet megenni az ételt. Finomabbnál finomabb ételek vannak, én szeretek szinte mindent. Nem szereted az ízüket? Vagy mi a gond? Nem is értem ...
tegnap 08:47
Miért nem tudsz?
30. PöttyösPanka (válaszként erre: 29. - Ágio8405)
tegnap 08:09
Bizony. A kristálycukor is vegán. Viszont ha többnyire csak azt fogyasztok, senki sem fogja azt mondani rám, hogy vegán vagyok, vagy hogy a vegánságba haltam bele. Ellenben a cukor nem TÉNÉ (Teljes Értékű Növényi Étrend), ami a tudatos, egészséges vegán.
29. Ágio8405 (válaszként erre: 13. - Papája)
tegnapelőtt 19:00
Olvass utána a teljes értékű növényi étrendnek és hatásának… nem vegánnak kell lenni feltétlenül ( az nem is étrend hanem életszemlélet) hanem teljes értékű étrendre törekedni. Ez pedig bizonyítottan hosszútávon a legegészségesebb. Ha valaki úgy van növényi étrenden hogy közben durván feldolgozott agyon olajozott finomított cukros lisztes étrendet folytat, az igen egészségtelen, attól függetlenül hogy nem eszik állati eredetű ételt.
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Srcrss)
tegnapelőtt 18:40
Kevés kivétellel azt ettem, amit egy hagyományos étrenden élő ember. Szinte már minden kivitelezhető növényi alapon.
tegnapelőtt 18:39

Egyél társaságban!

Nekem az vetett véget a hùsmentes táplálkozásnak,igaz csak 5 év után,hogy egyszer a párom nagyon jó ízűen evett mellettem tepertőt és kértem én is.

Aztán fokozatosan visszatértem. A gyomrom eleinte a vörös húsoktól kiborult,de helyreállt.

26. _Berry_ (válaszként erre: 13. - Papája)
tegnapelőtt 18:21
A vegánság nem baromság és nem is divat kérdése. Számos orvos is írt a témában könyvet, példákkal alátámasztva, hogy igenis tud jótékonyan hatni a szervezetre és gyógyító hatása is van. Az amit FI csinál, az nem vegánság, hanem táplálkozási zavar.
25. Myra (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 17:32
Lehet. A lelki háttér mindenre kihat, de rajtad múlik, ki kell szállni belőle.
tegnapelőtt 14:57
Menj pszichológushoz.
23. srcrss
tegnapelőtt 14:53
Elárulod, hogy mit ettél, amikor vegán voltál?
tegnapelőtt 14:25

Nem voltam így,,de ez most nagyon káoszos.

Talán jobb lenne visszatérni egy JÓ vega rendszerhez.Aztán ha ez megvan,,akkor mindig csak 1 alapanyagot bevezetni.

Aztán így tovább szép lassan.

A tojást például jól ellehet rejteni az ételekben,,egy rakott zöldségben nem vennéd észre ha nem tudod.

21. vigyefene (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:07
Igen. A bántalmazás kihat az egész életdre. Főleg olyan valakitől, akitől szerelmet/szeretetet vársz/óhajtol.
tegnapelőtt 14:04
Lehet. De valószínűbb, hogy eleve amiatt van evési zavarod, ami miatt egy bántalmazó kapcsolatba is belemész és benne maradsz. De ez csak találgatás. Ehhez tényleg szakember kell.
tegnapelőtt 14:00

Lelki háttér?

Lehet köze a problémámhoz annak, hogy amikor elkezdtem (volna) visszatérni a hagyományos étkezéshez, lett egy párkapcsolatom amiben lelkileg és testileg is rendszeresen bántalmaztak?

tegnapelőtt 13:31
Szerintem szakértő segítségére lenne szükséged. Ilyen fokú evési zavarnak valószínűleg lelki háttere van.
17. Amaunet (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 13:18

Pedig, ha emészteni tudod, akkor eröszakot kell tenni a finnyásságodon.

Fejben ellenálsz.

Túrmixold össze a főtthúst (kezdd csirkével, annak semmi íze, szaga nincs) és tedd olyan kajába amit meg bírsz enni.

Kezdd előlről, mint a babák!

16. srcrss (válaszként erre: 13. - Papája)
tegnapelőtt 13:11
Egészséges, de nem úgy, ahogy ő csinálja.
tegnapelőtt 13:02
Nem lehet pszichés vagy mentális oka? Így nehéz mit tanácsolni, hiszen egészen nagy élelmiszercsoportokat kapásból kizársz, amik az egészséges táplálkozás alapkövei lehetnének.
14. Kacsahercegno (válaszként erre: 13. - Papája)
tegnapelőtt 13:00
Az, hogy ő nem eszik túl sok egészséges dolgot, az nem azt jelenti, hogy a többi vegánnak is kötelező így táplálkoznia....
13. papája (válaszként erre: 7. - Alnisa)
tegnapelőtt 12:59

A FI beszámolója alapján épp hogy nem egészséges, egy nagy baromság, vagy csak divat ez az egész vegánság.

Remélem ki tud belőle gyógyulni.

A többi vegán meg tanul belőle.

12. Zoxa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:57

Miért akarsz véget vetni a vegán kajálásnak? Megmondod, vagy titok? Nem értem minek feladni egy hagyományosnál (szerintem) jobb életmódot?

Főleg így, hogy nem is megy igazán a változtatás?

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Amaunet)
tegnapelőtt 12:57
Igen. A szagoktól, illatoktól is hányingerem lesz. 2 évvel ezelőtt, mikor elkezdtem próbálkozni még úgy tűnt, hogy lassan menni fog, aztán jött ez az állapot, hogy egyik irányba sem tudok mozdulni.
10. Amaunet (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:50
Az mit jelent, hogy "nem megy"? A szádba venni és lenyelni sem tudod?
tegnapelőtt 12:46
Miért akarsz vissza térni ha nem is szereted őket?
tegnapelőtt 12:38
Hüvelyeseket és gombát sem? Akkor 15 éve tésztán meg nasikon élsz? :-O
7. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:37

Miért szeretnél nem vegán lenni?

Ha jól csinálod, teljes értékű a táplálkozásod.

Nem értem miértjét, mivel sokkal egészségesebb a vegán étrend.

tegnapelőtt 12:33
Ezeket soha sem ettem meg.
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 12:29
Hal, tengeri herkentyűk?
tegnapelőtt 12:27
Zöldségek??? Hüvelyesek, gomba? Ezek egészségesek, sok bennük a fehérje.
tegnapelőtt 12:26

Szia,

a tejtermékek nagyjából rendben vannak, de semmi más nem megy amiben hús, tojás van.

Még úgy sem, ha csak belefőtt, pl. húsleves.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook