Egyszerű angol nyelvtanulás, segítség! (tudásbázis)
Mégegyszer.
Mindig kell egy vezető!!
Nem csak azért, hogy számon kérjen.
Azért, hogy megítéljen.
Én jógát tanítok.
Minden jelentkezővel elbeszélgetek min. 1 órát, hogy miért akar jógát tanulni.
Nem érdekel a pénz, amit befizet!
Ha nem olyan a hozzáállása, akkor udvariasan eltanácsolom.
Jó kérdés .... talán azért, mert szeretném érteni a körülöttem lévő világot .... az angol után jön majd sorban a román (mert a határ mellett lakunk) ... aztán a német .... stb
Szinte minden angolul van, a számítástechnikai szakkifejezések, a gimisek szlengjében is sok van ... és bármerre járok, ha nem tudnak magyarul ... az angol egy jollyjocker :)
Amiről írtam, az éppen ezt küszöböli ki.
Az angol szórend és a magyar szórend nem különbözik annyiban, hogy attól ijedjünk meg.
Alany - állítmány - egyebek. (alapesetben, ami a közbeszéd 90%-át fedi)
Ez olyan bonyolult?
A magyar az állítmányt ragozza, az angol több szóból teszi össze. Ennyi.
A magyar, a német úgynevezett ragozó nyelvek. Az angol analitikus nyelv, azaz nem ragoz, hanem egy állítmányt gyakran két, három szóból tesz össze.
Na, most nem akarok nyelvórát tartani, csak arra akartam rávilágítani, hogy értelmes megközelítéssel, logikával igen hamar meg lehet fogni az angol nyelv lényegét és szépségét.
Olvastam itt (15.sz.) olyat, hogy "a leggyakrabban használt mondatokat verik beléd".
Nagyszerű!? A teljesen agyament embereknek kitalált őrültség.
----------------------
Én a tanítványaimat felnőttként kezelem. Ez azt jelenti, hogy elmondom nekik a magyar és az angol nyelv közötti struktúrális különbséget, ez kb. 1-2 óra. Utána jön egy-két példamondat (eddig még a delikvens semmit nem tudott az angolról!), és szépen kezdi ádi átlátni magát a nyelvi rendet.
Na, tényleg nem akarok elszaladni ezzel...
Egy szó, mint száz: ha jó tanárod van, akkor nem lehet gond az angol nyelvel, mert szép!
<T>
U.i.: Lomb Kató (a 16 nyelvű tolmács) mondta:
"Az angol nyelv könnyű, csak a 10. év után kezd nehezedni."
Figyi, rádobtam egy tizest, hátha nem kell a te hülyeségeidet hallgatni, - de,... kezdelek megkedvelni.
Van benned valami őserő, amit sikerül legtöbbször demonstrálnod, és ez - személy szerint - szimpatikus.
<T>
Az ugyebár alkalmankén (2 óránként) 60 mondat, és 40 szó, plusz még a nyelvtan.
?
Amolyan kérdésnek szántam:
Milyen eséllyel (%) lehet 100 óra (!) tanulás után középfokú angol nyelvvizsgát sikeresen megcsinálni?
Te tényleg hülye vagy, kekec bácsi?
<T>
Eséllyel?
A lottó ötösre is van esély.
Nagyon becsülöm a lelkesedésedet, praktikusságodat és a munkádat, de legfőképp az autodidakta hozzállásodat.
Van egy kérdésem: Mi a motivációd, miért akarsz "annyira" tudni angolul, ill. annyira letenni a nyelvvizsgát?
Nekem szóbeli középfokúm van, ami jobban sikerült nekem, mint pár olyan embernek a csoportból, akik a nyelvtant nálam sokkal jobban tudták amúgy.
Úgy készültem fel rá, hogy rámondtam a szavakat MP3 lejátszóra témakörönként, ahogy tanultuk pl így:
horse - ló - ló - horse
(a bonyolultabbakat a közepén még betűnként is)
Így a végére kb 4000 szót tudtam.
A nyelvtanból az alapokat persze tudtam, már a szóbelire is, de a kacifántosabb dolgokat csak most fogom megtanulni az írásbelire.
...és rengeteg szituációs párbeszédet is rámondtam az MP3 lejátszóra, és hallgattam....hallgattam.... 2 gyerek mellett, munkaidőben :) .... és sikerült!
Én egyszerűen tanítom az angolt.
Van egy általam összeállított 2000 szavas alapszótáram.
Van egy 8 (!) oldalas angol nyelvtanom - mindent tartalmaz, ami kell.
Van egy gyakorlatsorom (kb. 3000 mondat), mely a kétezres szótárra épül.
Egy átlag felnőtt - jó, ha mondjuk tud mondatot elemezni, és ismeri a szófajokat, de ha nem, akkor a magyar nyelvtannal kezdünk -, szóval egy átlag felnőtt heti 2x2 órával fél év alatt tud középfokú nyelvvizsgára jelentkezni eséllyel.
Ennél egyszerűbb nemigen van. Csodamódszer nincs!! Aki ezt mondja, az hazudik.
<T>
További ajánlott fórumok:
- Duolingo alkalmazás játékos angol nyelvtanulásra
- Angol nyelvtanulás 6 hónapos kortól?
- Mi ez a nem mersz megszólani angolul, amikor ez az egyik jó mondszer a nyelvtanulásra?
- Van valakinek tapasztalata a Relaxa villám angol/német/francia nyelvtanulással kapcsolatban?
- Angol nyelv, nyelvtanulás otthon
- Angol anyanyelvű barátomnak tud valaki egyszerű magyar történeteket nyelvtanuláshoz?