Egyetemen is lehet puskázni?Bővebben lent (beszélgetés)
Teljesen mindegy, hogy én mi vagyok. Azt hiszed, csak a tanárok ügyelnek a helyesírásra? Tévedsz.
Nekem csak az szúrt szemet, hogy a mai Magyarországon elvileg kimondhatatlanul nehéz bekerülni az egyetemre, a legjobbak is dolgozni járnak, hogy összekaparjanak némi pénzt, aztán kiderül, hogy a legjobbaktól is jobbak (lásd fórumindító-nulla helyesírással)bekerülnek egy felsőoktatási intézménybe, és máris azon törik a buksijukat, hogyan puskázhatnák végig az egészet. Vagy a színvonal alacsony akkor, vagy mindenkinek mást jelent a jó tanuló kifejezés.
Köszi:) Biztos tanár vagy:DD
De amúgy tényleg igaz amit mondasz de a kérdező tett kérdőjelet és utána írta még, hogy " bővebben lent " na oda már nem kell szerintem kérdőjel.Pont kellett volna.
Kérdés végére nem pontot teszünk, hanem kérdőjelet. Aki igényes a helyesírására, az igenis figyel erre, még akkor is, ha "csak" a Hoxán vagyunk. Pláne egy olyan ember, aki egyetemre készül.
Helyesen: szólnék, és nem szólnák.
Például, hogy lemaradt a kérdés végéről a pont?Szerintem nem minden feltett kérdés után raknak pontot főleg itt a Hoxán de ezért még nem szóltak:)
Meg a válasz írok is ejtenek hibákat de hát most ezért én nem szólnák az biztos:)
timycat nem semmi:)))
És telóval, hogy lehet puskázni?Gondolom kell rajta lenni ilyen word nek ugye?
simán lehet jogon is, egy levelezős lány névsor szerint mindig elém volt beosztva államvizsgán, szóval én is bent voltam mikor dolgozta ki a tételét, headsettel :S
de sima szóbeli vizsgán is volt aki iPhone-nal nyomult, megdöbbentő nyugalommal amíg felkészülési idő volt kiirogatta a teloból (az egyik vizsgán aztán lebukott)
sőt olyat is láttam szóbeli vizsgán, hogy öreg volt a prof, ült a vizsgázóval szemben, köztük egy asztal, plusz nekitolva egy pad, vizsgázó kapta a kérdést és a pad alatt bőszen lapozta a törvényt -már amit a felkészülés alatt nem sikerült kinézni, vagy nem gondolt rá, hogy kellhet- eközben rohadtul előadta a gondterhelten gondolkodó arcot
amugy meg tényleg van az a tanár meg tananyag aminél olyan sokat követel hogy ő is tudja hogy nem lehet bemagolni, ez a tipusu tanár meg élvezi ha valakit puskázáson kap, aztán utána meghurcolja akár évekig is...
majd meglátod, sulija is válogatja szerintem orvosin nem lehet puskázni, de a jogról is ezt hittem és tudok olyat aki ott is tudott, igaz az már levelezőn volt, de ugyanazoknál a tanároknál akik a nappalin is tanitanak, uh... majd meglátod:D
sajnos lehet
első vizsgaidőszakra már kiderül, ki melyik csoportba fog tartozni
lesz egy tábor aki a becsületesség mellé áll mindenre készül mindent megtanul, ha nem tudja akkor is csak saját kútfőből irja meg a zéhát vagy vizsgázik, ők lesznek kevesebben
sajna
és lesz egy tábor aki végigpuskázza a 4-5 évet, egy csomó módszer van ami bevállik, beválhat, és persze vannak lebukások is de még mindig kissebb igy az esélye hogy megbukjon, mint ha csak ugy bemegy minden segédeszköz nélkül
módszerek:
ha sok az anyag:
a gépen lévő anyagokat , füzetet könyvet zsebméretűre vagy tenyér méretűre leporellóba kicsinyítve beviszik, lányok harisnya és szoknya alá teszik, fiúk bevarják a zakóba
ha kevés: akkor egy csokiba is bele lehet karcolni akár
modern:
olyan nagyképernyős mobilt venni ami kezeli a wordot, és amig a tanár hátatfordit, stb
én azt ajánlom, hogy a tanulos lúzerek közé tartozz inkább, keresd meg őket a legelején és az első hetektől űljetek össze és készüljetek együtt, tanuljatok, osszátok fel az anyagot magatok közt, ha pl van 30 tétel a vizsgán, akkor ha vagytok tizen mindenkinek csak hármat kell becsülettel kidolgozni és akkor már meg is van mind és tanulásra mehet el az idő nem a kidolgozásra
"Ja írtad ha kimarad az "és" az bukó,"
sosem írtam ilyet :)
természetesen tudom,hogy nem minden vizsga ilyen.csak megerősítettem,hogy igen,ilyen nagy anyagból nem lehet átmenni puskázással.nem árt ilyet is leírni,legalább tud róla a fórumindító . ha mindenki csak nyugtatja,hogy á,nem nagy szám az egyetem,simán meg lehet egy kis szorgalommal csinálni,akkor magát hibáztatja majd ha találkozik egy ilyen kb lehetetlen feladattal és belebukik.jó tudni,hogy ez előfordul mással is,a puskázásra nagyon nem kellene építeni stb. nem akartam rosszat a hozzászólásommal,eszembe sem jutott hogy azt kapom meg,hogy nem is létezik olyan amit írtam....
:D Hidd el sokkal többet meg fogsz tanulni! Az elején át kell állni a hatékony olvasásra, ez általában a másodévben már készség szinten megy.
Egy jogi karon -írtad oda mész j. asszisztensnek- 600 oldal úgy általában kutyafüle. (bár ahogy hallottam mostmár félévente kell vizsgázni, így aprózódik, nálunk általában 2-3 félévente volt egy kollokvium egy testesebb tárgyból és akkor simán összejött 1000 oldal vagy több)
Meg függ a tantárgytól is, én például lazán megtanultam, megértettem államvizsgára 1500 oldal büntetőjogot vagy polgárt, míg ugyanennyi közigazgatási jogba kétszer belehaltam. Nem minden az oldalszám
Nem veszünk össze, de ez meredek állítás, 600 oldalt a könyv szerzője nem tud szószerint. Nálunk is voltak vizsgák, amiket utólag érvénytelenítettek, mert az érvényességhez szükséges 10%-nak sem sikerült. De ettől sem kell senkinek beszärni, ilyenek elő szoktak itt-ott fordulni, van 1-2 véresszájú vizsgáztató, de nem mindegyik csinálja ezt ok nélkül.
Én is buktam már meg cirka 800 oldalas tk lábjegyzetéből (frankón az volt a kérdés, hogy és emlékszik-e az x. oldalnál erre mit írtam a lábjegyzetbe... hát nem emlékeztem, mivel nem is olvastam) de nem riogatok azzal senkit, hogy lábjegyzetet kell tanulni (egyébként nem árt legalább elolvasni), egyszerűen fos vizsgáztatót fogtam ki fos kérdéssel.
Ja írtad ha kimarad az "és" az bukó, hát igen egy "és"-nek "vagy"-nak ","-nek qrva nagy szerepe van a mondat értelmét tekintve, de ez még nem jelenti azt hogy minden egyes mondatot be kell vágni. Érteni kell és felfogni, hogy pl nem mindegy hogy egy feltétlerendszer konjunktív vagy vagylagos... és ha az ember ezt nem helyesen tanulja meg akkor simán elképzelhető hogy emiatt bebukja a vizsgát.
További ajánlott fórumok:
- Mitől lehet, h a kenyérsütőben beesik a kenyér teteje? (bővebben 1. hsz)
- Orvosi Egyetemen hogyan működik a boncolás? Könnyen meg lehet szokni? (szagok, látvány, tetem arca, és a lelki feldolgozás stb.)
- Mennyit lehet hiányozni egyetemen ha van orvosi igazolás?
- Olajmérnöki Képzésekről érdeklődnék! A Miskolci Egyetemen kívül van még más lehetőség is, hogy olajmérnöknek tanuljon valaki? Mivel...
- Egyetemen szerzett néprajz diplomával mit lehet kezdeni?
- Meg van határozva, hogy mennyi tárgyat lehet felvenni minimum egyetemen?