Mitől lehet, h a kenyérsütőben beesik a kenyér teteje? (bővebben 1. hsz) (tudásbázis)
A liszteknek nem egyforma a vízfelvétele se ez is egy ok a sok közül.
Szerintem kevesebb víz kell.Ki kell tapasztalni.
Nem lehet minden receptet adaptálni 100%-ig hanem ki kell tapasztalni.
nem az élesztővel vagy a recepttel van baj.
azért esik be, legalábbis nekem, mert a programban a dagasztás tart vagy 20-30 percig, utána pihenteti, aztán megint dagaszt egy ideig és utána keleszt. azonban mielőtt elkezdené megsütni, egy párat (keveset, de) kever az a lapátka. ekkor esik be a közepe nekem mindig.....
tessék figyelni ez a keverés dolgot, biztos az lesz a hunyó
ha sütőben sütöd, tényleg sokkal finomabb a kérge is és úgy az egész is.
menj a limarapeksege.blogspot.hu-ra
ott találsz gépi kenyér reciket, és tanácsot is ad, ha nem sikerül vmi
350 ml víz
50 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 kismérő só
2 kismérő cukor
2 nagymérő olaj
0,5 nagymérő 10%-os ecet
1,5 kismérő porélesztő
amióta ezzel csinálom, olyan a kenyér mint a nagykönyvben
nekem is beesett, de találtam egy tuti receptet a neten itt:
a fehér kenyeret csinálom, francia kenyér programon, azóta semmi baja nincs a kenyérnek
Az élesztő szerinte nem sok.
BL80-as kenyérlisztet használ és 1 kis mérő cukrot és ugyanennyi cukrot. A só-cukor aránya lehet a hiba?
Hauser BM800 kenyérsütő esetén a kisült kenyér teteje beesik és a tészta túl sűrű.
Ismerősöm utánaolvasott, mivel lehet kiküszöbölni, sok praktikát bevetetett már, de az eredmény ugyanaz.
Búzasikért is használt már, ilyen-olyan élesztőt is próbált, és h ne érintkezzen sóval, akkor ügyelt arra, h a gép tetején ne nagyon szökjön ki a meleg (sütésnél alufóliával, kelesztésnél ronggyal), amiket hibaként el lehet követni, azokra figyel, de folyamatosan beesik a kenyér teteje.
Receptek alapján dolgozik pontosan, nem rontja el az arányokat és mégis.
Valakinek valami ötlete?