Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lehet, h a kenyérsütőben beesik a kenyér teteje? (bővebben 1. hsz) fórum

Mitől lehet, h a kenyérsütőben beesik a kenyér teteje? (bővebben 1. hsz) (tudásbázis)


2011. nov. 4. 13:58
Köszönöm a tanácsokat! :)
25. genlips (válaszként erre: 22. - 06718ca650)
2011. nov. 2. 11:08
jó sok biztos tanácsot kapott, majd kikísérletezi ;)
2011. nov. 2. 10:22

A liszteknek nem egyforma a vízfelvétele se ez is egy ok a sok közül.

Szerintem kevesebb víz kell.Ki kell tapasztalni.


Nem lehet minden receptet adaptálni 100%-ig hanem ki kell tapasztalni.

2011. nov. 1. 20:47
jó recept kell, és többet nem kell aggódni, mindig jó kenyeret fogsz csinálni
22. 06718ca650 (válaszként erre: 20. - Genlips)
2011. nov. 1. 19:50
nálam egyértelműen az élesztő volt a baj. :O
2011. nov. 1. 19:47
Sok a folyadék benne
2011. nov. 1. 19:40

nem az élesztővel vagy a recepttel van baj.

azért esik be, legalábbis nekem, mert a programban a dagasztás tart vagy 20-30 percig, utána pihenteti, aztán megint dagaszt egy ideig és utána keleszt. azonban mielőtt elkezdené megsütni, egy párat (keveset, de) kever az a lapátka. ekkor esik be a közepe nekem mindig.....

tessék figyelni ez a keverés dolgot, biztos az lesz a hunyó

ha sütőben sütöd, tényleg sokkal finomabb a kérge is és úgy az egész is.

19. 06718ca650 (válaszként erre: 4. - Anthico)
2011. nov. 1. 19:38
igen, ez meglehet. én fél kg liszthez egy deka élesztőt teszek, azóta nem esik be. a géphez adott receptek sose sikerültek jól.
18. 41fdab80c1 (válaszként erre: 16. - Darcy73)
2011. nov. 1. 19:26
Higgyetek az öregnek, kelesztésre is kár a gépet használni..idővel Ti is el fogjátok ismerni.
2011. nov. 1. 19:08
Bizti csapda van a közepében, abbal belepottyan.
2011. nov. 1. 19:06
Pont emiatt nem a gépben sütöm meg!Csak dagasztásra és kelesztésre használom,aztán sütőben sütöm meg!Sokkal jobb és finomabb!
2011. nov. 1. 19:00

menj a limarapeksege.blogspot.hu-ra

ott találsz gépi kenyér reciket, és tanácsot is ad, ha nem sikerül vmi

14. 41fdab80c1 (válaszként erre: 13. - 41fdab80c1)
2011. nov. 1. 18:58
Pl sütőzacskóban is ragyogó kenyeret lehet sütni. De dagasztás nélkül is van remek recept.
2011. nov. 1. 18:55
A kenyér teteje akkor esik vissza, ha túl van kelesztve.Tehát gépi sütésnél nem jó sütési programot használsz. Én már leszoktam a gépről, mert rengeteg áramot használ, ezért max. dagasztásra jó. Onnan megkel a kenyér gép és áram nélkül is, és sokkal jobban tudom az állapotát ellenőrizni..
2011. nov. 1. 18:54

350 ml víz

50 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

2 kismérő só

2 kismérő cukor

2 nagymérő olaj

0,5 nagymérő 10%-os ecet

1,5 kismérő porélesztő


amióta ezzel csinálom, olyan a kenyér mint a nagykönyvben

2011. nov. 1. 18:52
totál mindegy, hogy milyen a liszt, a legolcsóbb liszt is jó
10. 0fe386f42e (válaszként erre: 5. - Sirga)
2011. nov. 1. 18:51
Engem is érdekel! Mindent kenyérsütőben dagasztok, kelesztek, csak épp kenyeret nem sütök benne :-P
2011. nov. 1. 18:51

nekem is beesett, de találtam egy tuti receptet a neten itt:

[link]


a fehér kenyeret csinálom, francia kenyér programon, azóta semmi baja nincs a kenyérnek

8. Anthico (válaszként erre: 6. - 98ec496afb)
2011. nov. 1. 18:25

Az élesztő szerinte nem sok.

BL80-as kenyérlisztet használ és 1 kis mérő cukrot és ugyanennyi cukrot. A só-cukor aránya lehet a hiba?

2011. nov. 1. 18:19
szerintem túl sok élesztő
2011. nov. 1. 18:16
3 teáskanál só, 3 teáskanál cukor, két kisebb krumpli, 250 ml víz, 60 dkg BL50-es liszt, 3 ek olaj és 10 gr budafoki élesztő és 5-6 cm kolbász (szétcsipkedve) - ezen recept szerint nem esik be a kenyér teteje. A gép szerintem nem hibás, a hibát valószínű, a sok élesztő, nem megfelelő só-cukor aránya vagy a liszt típusa okozza.
2011. nov. 1. 18:10
A válaszokra én is kíváncsi vagyok, mert pontosan e problémák miatt nem használom a kenyérsütő gépemet.
4. Anthico (válaszként erre: 2. - 06718ca650)
2011. nov. 1. 18:03
Pontosan recept szerint készítette mindig, akkor a receptek lennének hibásak?
2011. nov. 1. 18:03

Hauser BM800 kenyérsütő esetén a kisült kenyér teteje beesik és a tészta túl sűrű.

Ismerősöm utánaolvasott, mivel lehet kiküszöbölni, sok praktikát bevetetett már, de az eredmény ugyanaz.

Búzasikért is használt már, ilyen-olyan élesztőt is próbált, és h ne érintkezzen sóval, akkor ügyelt arra, h a gép tetején ne nagyon szökjön ki a meleg (sütésnél alufóliával, kelesztésnél ronggyal), amiket hibaként el lehet követni, azokra figyel, de folyamatosan beesik a kenyér teteje.

Receptek alapján dolgozik pontosan, nem rontja el az arányokat és mégis.

Valakinek valami ötlete?

2011. nov. 1. 18:00
sok élesztő pl.
2011. nov. 1. 17:59
Mitől lehet, h a kenyérsütőben beesik a kenyér teteje? (bővebben 1. hsz)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook