Egyedül meg lehet tanulni görkorcsolyázni?Vagy keressek oktatót? (beszélgetés)
Görkorival sokkal könnyebb és gyorsabb megtanulni korizni mint jégkorival.Ajánlatos görivel kezdeni.Sokkal nagyobb a kezdeti sikerélmény,és mivel nehezebb elesni is,nincsenek emlékezetes kudarc élmények a tanulási időszakban.
Általában 2-3 alkalom elég a gyerekeknél és utána már maguktól göriznek.Egyensúly problémák még előfordulhatnak az elején,de később magabiztosan lehet gurulni:D
Szerintem az esetek többségében egy csomó időt meg lehet spórolni azzal, a egy olyantól tanulunk, aki jártas az adott területen, ahelyett, hogy mindent magunk akarunk kitalálni. Ráadásul a sport terén sok felesleges sérülést is el lehet kerülni ezzel.
Persze, lehet kísérletezgetni is. Valószínűleg sokkal több időt vesz igénybe és lehet, hogy a sikerélmény és a támogatás hiánya miatt feladjuk, mielőtt még eredményt érhetnénk el.
A gyerekek egy kicsit más kategória szerintem. A felnőttekben már kialakult egyfajta fék, mivel tudják, hogy mekkorát lehet zakózni és mit jelent sok hetet kiesni a munkából egy lábtörés miatt stb. Arról nem is beszélve, hogy egy felnőtt nagyobbat esik, ha esik és nincs is hozzászokva.
Én például utoljára kb. 8 éve estem el, előtte meg nem is emlékszem mikor. Vicces, ez az utóbbi pont egy egysoros korival történt a Decathlonban, felpróbáltam, hogy megyek egy kört. Jó, nem lett semmi bajom, de valahogy nem volt élmény, mert elszoktam már attól, hogy elesek.
Szia!
Én is most keztem el görkorizni, 36 évesen... Van egy csajszi, aki felnőtteket is oktat.Tőle veszek pár órát, hogy helyesen tanuljam meg a technikákat...Nem mindegy..Mondjuk magadtól is megtanulhatsz persze, de így jobb, gyorsabb, hatásosabb... Nem kell sok órát venni szerintem, én még csak 5 x voltam, de már sok mindent tudok. És a tecnikám is jobb.. :)))
Mivel viszonylag kevés gyerek tanul meg görkorcsolya oktatóval görkorcsolyázni, szerintem neked is menni fog.
Ugorj be a Decathlonba, vegyél fel egy korcsolyát, és próbálkozz. :)
Persze, hogy menni fog egyedül is! :)
Azért legyen rajtad védőfelszerelés is.
További ajánlott fórumok:
- Korcsolya vagy görkorcsolya - melyiket jobb először megtanulni?
- Mennyi idő alatt, mennyit fogyhatok az Atkins-el, ha mellette mindennap 30-40percet görkorcsolnyázok?
- Angolul szeretnék tanulni. Hogyan fogjak hozzá? Keressek nyelvtanárt? Ki, mit ajánl? Minden tanács jól jön.
- Hogy bátorítsam? Attól tartok, hogy így soha se fog megtanulni egyedül dönteni, és a nyelvet se fogja megtanulni.
- Ha bemegyek egy könyves boltba, melyik német nyelv könyvet ajánlod nekem? Tanultam már németül, de most szeretnék egyedül újra tanulni.
- Milyen könyvvel, internetes programmal tudok otthon, egyedül megtanulni olaszul, vagy legalábbis elkezdeni?