Egy jó lecsóba milyen fűszereket raktok? (tudásbázis)
95. cel
2015. márc. 29. 23:11
Mivel a családom nem szereti a paprika és a paradicsom héját a lecsóban, a jó húsos paprikát megsütüm és lehúzom a héját, így teszem a már jó ledinsztelt hagymára. A paradicsomot is meghámozom és így teszem a hagyma-paprika keverékhez. Csipet pirospaprikát adok hozzá és sót és készre főzöm. Ez az alap lecsó, de ezt ízles szerint lehet tuningolni szalonnával, kolbásszal, tojással és zöldségfélékkel. Alapjáraton kenyérrel fogyasztjuk, de én szeretem tarhonyával is.
94. zinike
2015. márc. 29. 22:51
Só
93. d41005143d
2015. márc. 21. 04:30
a jo lecsobe kell-voroshagyma,paprika,paradicsom,tojas,kolbasz ha szereted es eros paprika/ha szereted/semi mas.
92. Tündi0318
2015. márc. 20. 19:18
anyukám szokott elrakni üvegbe lecsót is pl. én sok kaját azzal kezdek főzni lecsóval... pl a pörköltek...
a sima lecsó:. só,bors,kicsi pirospaprika,paradicsom,paprika,hagyma.... ennyi,van ki tesz hozzá tojást,rizst,tarhonyát vagy amit akar,de az alap lecsó ez.
91. e6429b7168
2014. máj. 3. 11:56
Én csak jókat:)
90. 7fb29bdf03
2014. máj. 3. 11:05
Rengeteg hagyma, pirospaprika és bele a lecsó kellékei. Egy kis oregánó nem rontja el, sőt.Próbáljátok ki!:) Ha jól tudom mi még teszünk bele cukkinit is, és nagyon finom.Múltkor kissé csípett a paprika amiből csináltuk, hát fenséges lett! :)
89. salabakter
2014. máj. 3. 10:06
Máris megenném:))
88. ba3baaabe6
2014. máj. 2. 20:15
Só.A többi íz lassú tűznél kifő az alapanyagokból.
87. marlenka70 (válaszként erre: 85. - Salabakter)
2014. máj. 2. 20:02
Én is így főzöm a lecsót. A korábbi hozzászólásokban olvastam a túrós csuszát, egyszer étteremben őzpörköltet ettem túrós csuszával és hihetetlenül finom volt.
86. mmacus (válaszként erre: 85. - Salabakter)
2014. máj. 2. 19:44
Osztom a véleményedet, én is pont így szeretem.
85. salabakter (válaszként erre: 84. - Guruljka)
2014. máj. 2. 19:43
Ez nem változtat a tényen,hogy a jó lecsó az hagyma,paprika,paradicsom,piros paprika só! A többivel csak elrontjuk,még a tojással is.
Az én ízlésem legalábbis ilyen,bocsi.
84. Guruljka (válaszként erre: 63. - Salabakter)
2014. máj. 2. 19:34
Salabakter, maga a lecsó se magyar, ha úgy vesszük.
Amerikai eredetű mindkét növény. :-D
83. pink sunrise (válaszként erre: 82. - A14deb9047)
2012. okt. 22. 22:20
Én mindig tudom már a recept olvasásakor is,hogy megéri kipróbálni,vagy nem:)
82. a14deb9047 (válaszként erre: 81. - Pink sunrise)
2012. okt. 22. 22:11
Örülök, hogy ízlett - bár volt, aki kételkedett e fűszerek olvasása után.
81. pink sunrise (válaszként erre: 3. - A14deb9047)
2012. okt. 22. 22:07
Kedves Zsóka54!Én bizony kipróbáltam a lecsót ezekkel a fűszerekkel,és a férjem agyondicsérte a lecsómat és akkora adagott megevett hogy nem hittem el...(a lecsó külömben egyáltalán nem kedvence..de keveset eszik mindig,mert annyira lovagias:D igy megtisztelve engem a konyhai fáradozásaimért:)A babérlevél és a majoranna sokat dob rajta,és a köménymag(őröltet tettem,nagyon keveset)olyan finom illatot és izt ad,hogy sztem ezután én is igy csinálom:) Holnap megkóstoltatom anyuval is,kiváncsi vagyok neki hogy izlik...:)
80. dev_p (válaszként erre: 79. - Barackmag)
2012. szept. 5. 11:56
Ugyanígy, csak cukrot nem teszek bele.
79. barackmag
2012. júl. 13. 23:09
Hagymát üvegesre párolok, erre megy a pirospaprika és mehet bele az összevágott paprika és paradicsom. Kicsi csípős paprika, hogy jó íze legyen, de éppen hogy csak lehessen érezni benne. Só és cukor, ezen kívül már nem teszek bele semmit sem. Végül én tojást ütök rá, mert úgy szeretem.
78. a14deb9047 (válaszként erre: 74. - Ginevra01)
2012. júl. 13. 16:24
De igen... Egyébként anno Laci bácsi is így csinálta a tv-ben... Egy megoldásnak ez is jó.
77. júliusi
2012. júl. 13. 15:42
Fűszernek csak sót.De én szoktam bele kolbászt, virslit tenni, tojást ütni bele...Sőt rizst is főzök mellé.Jó kiadós,és laktató:)
76. csgybzs (válaszként erre: 75. - Globus)
2012. júl. 13. 15:00
Én sem. A túrós csusza jó sok pirított szalonnával, tejföllel az igaz, a lecsó meg ahogy írod.. :)
75. globus (válaszként erre: 72. - Csgybzs)
2012. júl. 13. 14:48
Ez a párosítás bizonyos vidékeken specialitás, elhűltem, amikor először hallottam :) Mi nem tudnánk megenni. Csusza pirított szalonnával, lecsó kenyérrel, tarhonyával, tojással.
74. Ginevra01
2012. júl. 13. 14:39
ööö.. most lehet h kiakadtok..krumplit senki nem tesz bele?
én szoktam
a végén kiderül, h amit én lecsó címszó alatt főzök, az nem is az :)
73. salabakter (válaszként erre: 72. - Csgybzs)
2012. júl. 13. 12:40
Az MTA üdülőben úgy kérték a vendégek,senki nem kérte magában:)
72. csgybzs (válaszként erre: 70. - Salabakter)
2012. júl. 13. 11:26
Bűn a két dolgot összekeverni... az igazi túróscsusza magában is mennyei kaja, bár férjem szerint harcsapaprikással tényleg megfér.. :)
71. salabakter (válaszként erre: 67. - A14deb9047)
2012. júl. 13. 11:18
Merthogy nem is kell bele.Ámbár van,aki a saját tányérjába szór:)
70. salabakter (válaszként erre: 68. - Csgybzs)
2012. júl. 13. 11:17
És mellé a tányérba jó kis túróstészta:)
69. Zsú1965
2012. júl. 13. 09:29
Egy jó lecsóba már nem kell semmi más:)))
68. csgybzs
2012. júl. 13. 08:33
Csak sót teszek bele és a tányérba tett forró lecsóra mehet egy jóóó nagy kanál tejföl és ropogós héjú friss kenyér mellé.
67. a14deb9047 (válaszként erre: 63. - Salabakter)
2012. júl. 12. 23:01
Ezért színes a világ.
Én pedig nem tudom elképzelni a bablevesbe aprított vöröshagymát :D
66. Bucika06
2012. júl. 9. 18:37
Ma csináltam lecsót.Raktam bele egy kis csillagtököt,füstölt kolbász és fokhagymát is.Fűszernek só,bors.Isteni finom lett.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan raktok a betűk mellé szivecskéket?
- Ti mit raktok a saslikra?
- Libát sütnék sütőzacskóba. Milyen fűszereket használjak? Tegyek mellé valamilyen zöldséget gyümölcsöt?
- Tehetek a lecsóba lila hagymát?
- Eltört, majd megragasztott kerámiafűszertartóban tarthatok még fűszereket?
- Hol kaphatok szárított fűszereket, ami nem morzsolt, hanem egész?