Egy év szemüveg hordás után szerintetek van esélyem örökre letenni a szemüveget?? (beszélgetés)
18 év alatt mondják, hogy kinőhető, mivel még nő a szemed is, de afelett csak majd öregkorban, ahogy írták lejebb is. A húgom kiskorában hordott -0,5-öst, javult a látása, évekig nem hordta, majd megint kell neki hordani.
Vegyél kontaktlencsét vagy lézeres műtét..
Azert van, hogy reggel hosszu pihenes utan latod a tv-t 2 meter tavolsagrol, mert akkor pihent a szemed. Ahogy te is mondtad, hosszu pihenes utan jol latod. Este pedig azert nem latod, mert mar elfaradt a szemed, hisz este van, ahogy te magad is elfaradsz, az szemed is.
Es ahogy itt sokan irtak, a szemuveg nem gyogyszer, hanem korrigalo eszkoz. Ketlem, hogy javul a szemed, szerintem tovabb fog romlani. Kulonben latszeresz vagyok.
Na látod!
Illetve nem látod, ezért kell a szemüveg.
Lehetőség akkor van, ha a rossz látást esetleg a szemnyomás okozza.
Én rapszódikusan használok szemüveget. Hatévesen kaptam. Kb. 2 évig használtam, majd nem kellett egész 16 éves koromig. Mitől lett jobb a látásom fogalmam sincs. Most hosszúévek után újból van szemüvegem.
Nagymamámnak is volt szemüvege, és az észérvek azt diktálnák egyre jobban romlik a szem, nem neki 80 éves korára nem kellett, szemüveg nélkül olvasott, írt, hímzett. :) Remélem Neked is sikerül letenned. Ehhez lehet kapni látásjavító gyógyszemüveget is.
Ha majd öregkorodra +-osodik a szemed, akkor majd megjavul(hat). Nagypapámnak is --os volt a szemüvege, öregkorára tökéletesen látott. :)
De ugye nem minden öreg hord olvasószemüveget.
Én is szemüveges voltam, amikor megkaptam -2,5 dioptria volt, ami évek alatt -5,5-re romlott. Utána 10 év kontaktlencsézés következett.
Később meguntam a lencse hordást, és megműtettem. Ha jól tudom, csak -2,0 dioptriától műtik lézerrel és akkor is megvizsgálják, hogy alkalmas-e a szemed rá, nem romlik-e vissza.
Akkor vedd le a szemüveged, és nézd meg, hogy ugyanúgy látsz-e, mintha rajtad lenne.
Vagy talán úgy meggyógyult, hogy még jobban.
Nem értelek. Valamiért csak kaptad a szemüveget. Gondolom, távolra nem látsz jól.
A szemüvegtől nem fog meggyógyulni a szemed, csak jól látsz, ha felveszed.
Ezt Te is nagyon egyszerűen ellenőrizheted.
én sem teljesen értem
a szemüveg nem javítja meg a látást, hanem korrigálja!
Valamit félreérthettél.
Áprilisban telik le az év,hogy szemüveget hordok.
Ekkor kell vissza mennem vizsgálatra,hogy gyógyult vagy romlott a látásom,mióta szemüveget viselek.
Nekem is pont ugyanilyen a szemüvegem, évek óta
nem hiszem, hogy letehető
mitől javult volna meg??
Mivel szeretnéd letenni?
Szemtorna
Lézeres szemműtét
Agykontroll?
Áprilisban kell vissza mennem ellenörző vizsgálatra.
Tudom gyönyörű keretek vannak,nekem is divatos keretem van :) de már nagyon unom viselni
Igen. De a fehér botot inkább hagyd meg.:D
Bocsi.:)
A -0,5 illetve -0,75 szemüveget viselek.
Már nagyon meguntam a szemüveg viselést :(