Egy általános (teljesen alap) vérképből lehet következtetni arra, ha valakinek már kialakult daganatos megbetegedése van? (tudásbázis)
Sziasztok!
Abban kérem a segítségetek, egy szerettem rákos betegséggel küzd. Kötőszöveti rákja van, ráadásul olyan, amit az orvosok sem nagyon ismernek, és közölték hogy ez annyira rikta fajta, hogy ne is remélje hogy a kutatásokban nagy áttörés születik rövid időn belül, mert azokra a típusokra folytatnak kísérleteket, melyek elterjedtebbek. Egyelőre még van idő, mert jól viselkedik a rák, tüdőben van áttét, de szükségünk lenne egy nagyon jó onkológusra! Mivel csak kísérletezgetni tudnának az orvosok, más ráktípusra "bevált" erős kemoval, holott még kár bolygatni és tönkre tenni a szervezetet, ezért olyan orvost keresünk, aki nagyon türelmes, ért a betegek nyelvén és nem küldik el a hölgyet azzal a szöveggel, hogy mit kérdezget annyit? Holott csak szeretne tisztában lenni azzal, hogy mi zajlik a testében, mik a lehetőségei? Kérlek ha tudtok, ajánljatok orvost, akiben meg lehet bízni, szakértelme van és van türelme egy rákos beteghez!
Előre is nagyon köszönöm segítségetek!!!
Tumor marker-t és CEA-t nézessél,abból leghamarább kiderül és nem fizetős.
Háziorvos kérheti
Szia Melitta!
Szerintem nem minden esetben, de vannak az általános vérvizsgálatban 6 olyan fontos adat amiből kiszűrhető a daganatos betegség.
Ilyen pl a fehérvérsejtek – FVS, WBC aminek eltérő eredménye a normálistól akár daganat is lehet, vagy a hemoglobin – Hgb – és hematokrit – Hct, amelynek eltérő értéke mutathatja szintén a daganat jelenlétét.Itt a Vérlemezkeszám – PLT –, trombocyta – Thr, ez is utalhat ilyen problémára, és még ez is vörösvérsejtek, eritrociták – RBC ha magasabb az érték.
Remélem tudtam segíteni. Én így tudom
További ajánlott fórumok:
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- Csevegjünk az általános iskolásokról!
- Ápolónők 8 általánossal? Mit szóltok?
- Miért ilyen nehéz állást találni 8 általánossal?