Egészséges életmód, egészséges táplálkozás (beszélgetés)
nekem nem jött be a stevia, nem ízlett. a nyírfacukor tényleg jó (és marha drága), de pl. kelt tésztába nem jó.
én úgy vagyok vele, hogy kevés cukor nem árthat - de akkor már minimum nádcukor, barna és bio. amibe lehet, mézet teszek, és jó még a juharszirup is, sok benne a vitamin.
szinte csak teljes kiőrlésű tönkölylisztet használok, de ha valamibe nagyon fehér liszt kell, akkor sem adom alább bioterméknél, és lehetőleg tönkölyt veszek.
nektek amúgy hogy fogadja a család az egészséges törekvéseiteket?
Többek között ezért sem ártana nekem a Stevia..mert én hajlamos vagyok a candidára....
Sajnálom ami veled történt..
Én pedig úgy gondolom, a cukor, az cukor. Bár milyen is.
Ha csak abból indulok ki hogy daganatos beteg voltam, nekem nem is lenne szabad egyáltalán semmilyen eredetű cukrot fogyasztani. A cukor táplálja a dagi sejteket. De ha csak azt vesszük alapul hogy a cukor mindegyik formája savasítja a szervezetet, már az is éppen elég ok arra, hogy váltsunk.
Nem mondom hogy egyáltalán nem fogyasztok cukrot, de a természetes édesítő, a Stevia híve vagyok. Édesít. Persze hogy nem cukor íze van, hisz nem az. Viszont lúgosítja a szervezetet, megakadályozza, sőt gyógyítja a candidát, és táplálja az egészséges bélflórát. Szemben, a cukrokkal.
Kedves Noémi!
Azt én sem tudhatom hogy ízleni fog-e, - megszokható. Mellékíze nincsen, csak más édes mint a répacukor.
Hogy saccra tudjad az adagot. Én a kávémba 2 tablettát teszek.
Köszi Lányok a véleményeket.
Egy próbát akkor megér...én nem érzem az édesítőszer mellék ízét, lehet ennek fogom, de szerintem mindennek van mellék íze, csak vannak dolgok amiket megszoktunk és amiket nem...aztán lehet nagyon nem fog ízleni.
Szia kedves Noémi!
Én megelégedéssel használom a steviát, de nem mindenbe.
Természetes hogy más íze van mint a cukornak, hisz nem az. :))) Én azzal a szándékkal kezdtem fogyasztani, hogy a steviával is tegyek egy pici lépést az életem egészségesebbé tételéhez. Én ez a típus vagyok, és szerintem eredményesebb mint azok, akik hirtelen akarnak nagyot változtatni.
A steviának hamar megszoktam az ízét. Kávéba rakom, és valamikor sütöttem is vele. Már régen nem sütök, mert nem igényeljük az édességet.
De mondjuk a sóskaszószt nagyon szeretem, és abba ezt rakom. Bátran próbáld ki.
A stevia nem csak egyszerűen édesít, hanem táplálja az egészséges bélflórát is.
Mi fogyasztunk felvágottakat, virslit és minden féle húst, tejtermékből is megveszem a félzsírosat...
Inkább a liszt és cukor adalékokra figyelek. Most Steviat szeretnék venni. Természetes édesítőszer...arra cserélném a mostani Süssinámat.
Szia kata!:))
Én egyre több figyelmet fordítok arra, hogy egészségesen éljek és főzzek is.
Kerülöm a cukrot, de nem mondom, h nem fogyasztjuk, de sokszor édesítőre cserélem, ha sütök teljes kiörlésű rozslisztet használok vagy Graham lisztet.
Illetve heti 5-6 szor mozgok. van hogy 20 percet, van hogy többet, amennyit a Kislányom enged.:))
További ajánlott fórumok:
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Tényleg sokba kerül az egészséges táplálkozás?
- Mi számít ténylegesen egészséges táplálkozásnak?
- Ti hogyan táplálkoztok egészségesen?
- Cukorbetegek, inzulinrezisztensek, ti vigyáztok arra, hogy a gyerekeitek is egészségesen táplálkozzanak? Ha igen, mennyire?
- Az egészséges táplálkozás szerintem...