Egészséges-e a kókuszmatrac babaágyba? (beszélgetés)
Már egy éve nem járt itt senki, hátha azóta változtak a vélemények. Épp matracvásárlás előtt állok, és döntésképtelen vagyok. A környezetemben többen javasolták a kókuszmatracot, azonban hallottam olyan szakavatott (komolyan vehető) véleményt, miszerint a kókusz lábtörlőnek kiváló, de a csöppségünket ne fektessük rá, mert kemény és a legkevésbé sem komfortos. Mit gondoltok erről?
Hogy kissé puhítsam a matracot, gondoltam, vennék egy vegyes fajtát, amin alul-felül vékony szivacsréteg van, de azzal meg épp az antibakteriális és antiallergén tulajdonságát vesztené el, nem? Köszi a válaszokat előre is! :)
szerintem minden penészedik ha úgy van tárolva,de ez megint más kérdés!
amúgy más matrac is bepenészesedhet,a légzésfigyelő papírjára rá is van írva hogy mire kell figyelni
Azon a keményen jobban lehet aludni, mint egy rugósmatracon (minőségi rugós matracon). Tapasztalatból mondom.
Inkább ott a hangsúly, hogy te kerestél okot, hogy miért ne vedd meg. :)
Nem mondtam, hogy természetes dolgokra kell fektetni a gyereket. Nekem sima szivacs matracon alszik mai napig. (15 hónapos)
Akartam venni kókuszmatracot (mert a feleségem VALAKITŐL ezt hallotta). Bementünk a brendonba, megnyomogattam és szörnyűlködve tapasztaltam, hogy kő kemény. Utánaolvastam és jöttek a részletek. Ha nem penészedne (és lehet hogy a matracok többsége nem penészedik, de az is lehet, hogy szinte csak azok írnak ide akiknek pozitív a tapasztalatuk, vagy csak én olvstam negatívokat mert azokat kerestem...) akkor se vettem volna meg, mert kemény. Én se fulladtam meg a szivacsmatracba és szivacsmatracból is van több féle keménység. Csak azért írtam, mert azzal reklámozzák, hogy természetes. Szerintem nem az, és átverés az egész. Ennyi amit írni akartam.
Nagyon sokszor hülyének nézik az embereket és az esetek többségében sikerül is őket megvezetni valamivel.
Most akkor ezen az alapon fektessük a gyerekeket tölgyfadeszkára, mert az megterem nálunk is? :) És még természetes is.
Mondj egy olyan alternatívát, ami szerinted egészséges, természetes és nálunk, Magyarországon is természetes. Mármint fekvőalkalmatosságnak.
És tényleg nem bántásból...
Mindenkinek meglehet a saját véleménye. Számomra a természetes anyag az ami ott van ahova a természet "teszi".
Valószínűleg azért nem terem itt sok kókusz mert nem kedvez neki az éghajlat. A többit pedig azért írtam, mert (megint csak a saját véleményem), hogy manapság nem nehéz jégkockát eladni az északi sarkon. A hozzászólásom előtt tudtam, hogy nem mindenki ért egyet azzal amit írok, de nem gond, nem vagyunk egyformák. Minden véleménynek megvan a helye a világban. Annyit azért megjegyeznék, hogy én nem tartom hülyeségnek más hozzászólását legfeljebb nem értek vele egyet. Elvégre is mindenkinek igaza van a saját szemszögéből. :)
Hogy jön mindez a kókuszmatrachoz?
A kókusz nálunk is természetes anyag attól, hogy nem terme meg nálunk. Hülyeségeket azért ne beszéljünk.
Kinek mi jön be. Szerintem nagyon kemény. Arról nem is beszélve, hogy természtes anyag, csak nem Magyarországon :)
A kókusz nem ilyen páratartalomhoz van szokva. A legtöbb kókuszmatrac pl. a légzésfigyelő környékén penészedett. (főleg amíg - szerintem - nem kezdték el kezelni penészölővel/penészedésgátlóval, amit meg nem reklámoznak)
De az embereknek már el tudják adni a vizet (ásványvíz) a földet (virágföld) és a levegőt is (o2 ásványvíz, oxigénbár) a boltban, szóval erre ne lenne igény? Minden szülő a legjobban akarja a gyermekének. Ezzel nincs is gond. A baj ott kezdődik mikor félünk felelősséget vállalni a gyermekeinkért és ezt inkább a "szakemberekre" hállítjuk. Ők úgyis jobban tudják, ezt tanulták. Szét kéne nézni a világban miket köszönhetünk a szakembereknek. (azt monták amit tanultak és azt tanulták amit... mit is?) Menjünk el egy orvoshoz és nézzük meg milyen gyógyszereket ír fel. Főleg a kisbabások. Olyan gyógyszereket fog felírni (és bébitápszereket, stb.) amilyen márka van a tollán, a naptárján a jegyzetfüzetén, amelyik gyártója elhívja az orvost egy továbbképzésre 5 csillagos szállodákba, stb. (Tisztelet a kivételeknek!)
Besüpped???
A miénkre egy év után is rá merném tenni a vízmérőt, pedig mi szülők többet feküdtünk rajta eddig, mint a gyerek... és mondjuk most fogom 2. alkalommal megfordítani.
Légáteresztő így ha a baba úgy rakja a fejét akkor is kap levegőt!A mi kisfiunk este hason fekszik csecsemőkora óta!És jól lehet takarítani is!
Igaz télre mi raktunk a lepedő fölé egy kicsit vastagabb anyagot mert azért tudni kell hogy mivel légáteresztő így kicsit hidegebb is!
úgy hallottam allergiás ,aszmát okozhat főleg ha sokat van a baba hason.nekem van két lányom még amikor ők kicsik voltak akkor még drága volt a kókuszmatrac.
nem sokkal keményebb a szivacsnál?
Összefoglalva a kókuszrost legértékesebb tulajdonságait:
természetes anyag
nagyfokú természetes rugalmassággal rendelkezik
nedvességet nem szív magába
kitűnően szellőzik
atka-, moly- és baktériumálló
gátolja az asztmás megbetegedést
kedvező hatású az allergiával szemben
a hátgerincet stabilan alátámasztja
felfekvéses betegeknek, illetve a dekubitusz kialakulásának megelőzésére különösen ajánlott
különböző keménységben készül
használat után a környezetbe kikerülve maradéktalanul lebomlik
Ebből van a kókuszmatrac. Nekem a 4 éves lányom is azon fekszik, de én is szívesen rádőlök, sokkal pihentetőbb, mint sima matracon aludni.
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?