Ebbe beleköthet a szomszéd? (beszélgetés)
A szuleimnel az előkert keritesre elég hülye előírás volt. Alul téglás, fölötte leces, és a színe is kikotve. Senkinek nincs. Mindenhol "bozót" van. A tulaj nem kötelezhető, hogy egy hülye látványtervező elképzelését megcsinálja.
A haz mellet lezártunk mindent majdnem 2 m-es kerítéssel,mert arra nincs korlátozás, az előkertbe meg betevedni tilos. De csak tessék... Tele van vadrozsakkal, és a felvétel is engedélyezett, mert kilogattam egy táblát.
A szomszéd akkor szólhat bele, ha 1. Nem a te jogod es kötelességed megépítrni (ez itt nem áll fenn)
2. Magasabbra húzzátok a keritést, mint az engedélyezett magasság
3. Nem a telekhatárra építitek, hanem az ő tulajdonjoga sérül (vagyis az ő telkére átcsúszik)
4. A telkén alló háza, bármilyen építménye sérül az építés következtében.
Szerintem mindenképp először próbáljatok vele szót érteni. Csak utána hivatalos papírokat mutatni. Ha fafej, akkor viszont muszáj.
Ez esetben nincsen más, mint csinálni egy fénymásolatot a papírról és azt lobogtatni, megmutatni, majd közölni, hogy "picikét halkabban".
(fénymásolat azért, nehogy kikapja a kezedből és eltépje az eredetit)
Ha nem szembe kerítésről van szó, akkor legjobb tudomásom szerint minden jobb oldali kerítés saját tulajdon és így tovább.
Utána lehet járni, hogy kihez melyik kerítés tartozik. Ha ez meg van, akkor tudod mondani neki, hogy húzzon fel kerítést, vagy ellenkező esetben, semmi köze hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Feleség a szomszéddal
- Neveljük-e, nevelhetjüke-e a szomszéd gyerekét, unokáját?
- Kikészít a fölöttem lakó szomszéd...
- Dohányoztatok valaha lépcsőházban? Tiltja-e szerintetek ezt valami törvény? Mert pár szomszéd már az agyamra megy..
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Milyen a szomszédi viszonyotok?