Dolgoznátok vámügyintézőként? Mennyit kereshet egy vámügyintéző? (beszélgetés)
Nos nekem is van ilyen végzettségem 😊 is, ezért is korrigáltam a helytelen elképzelést.
Régen (EU csatlakozás előtt) sokkal jobban lehetett keresni ebben a szakmában - amíg kevesebb volt a vámkezelő és több a munka.
Ja és a kérdésre a válasz:
Nem én nem dolgoznék ebben a szakmában, mert nem érdekel:)
Párom vám csoportvezető. Régeb vámügyintéző volt. Diplomája van, de el kellett végeznie egy szakirányú tanfolyamot ehhez. Náluk nincsennek agyon fizetve. 8 órára a vámügyintéző kb 250 körül kap.
Angol viszont legtöbb esetben kell ehhez a munkához és persze a vám tanfolyam amit írtam.
Import, export papírozás vámosokkal kapcsolattartás. Ez az amit én így mellette a 15 év alatt láttam és hallottam amit a kollegái és ő anno csinált. Nyilván magas beosztásba került, a munka is más jellegű lett azóta neki.
És gondolod, hogy az új alkalmazottak nekiállnak egyből lopni?
Közvetlenül a határon nem dolgoznak vámügyintézők, onnan a vámhatóság továbbítja az árut belterületi szervekhez, ott történnek a vámkezelések.
Elsősorban irodai munka.
Még az EU-ba belépés előtt jól jövedelmező, majdnem hiányszakma volt.
Ismerni kell hozzá jól az aktuális jogszabályokat és főleg a vámosokat, akivel kapcsolatot kell tartania.
A vámügyintéző nem azonos a vámhatóság alkalmazottjával.
Az ékszerlopást pedig egyáltalán nem értem, hogyan kötöd hozzájuk.
További ajánlott fórumok:
- Mennyit kereshetek ebben az évben, ha nyugdíj mellett dolgozom? Jelenlegi nyugdíjam:90550 Ft.
- Milyen munkával kereshetne egy egyetemista pénzt?
- Hogyan kereshetek meg valakit, aki messze él tőlem?
- Milyen szakmát választanátok, mit dolgoznátok szívesen?
- Ha vámügyintéző vagy, kérlek írj!
- Van olyan középiskolai képzés, ahol vámügyintézőket, határrendészeket képeznek?