Dohányoztál terhesen? (beszélgetés)
Azért sem jó ha cigizel mert a baba hozzá szokik a nikotinhoz ami a megszületése után már nem kap, de valószínű “hiányozni” fog neki! Ti meg ott álltok majd a gyerek fölött hogy mi a baja mert egész nap sír....
De persze te tudod!
Sose dohányoztam. Terhességeim előtt se. Számomra visszataszító terhességtől függetlenül is, de persze ez egyéni vélemény. Viszont egyik ismerősömnek ugyanazt mondta a doki amit lentebb írtak, hogy többet árt ha abba hagyja teljesen. Inkább csökkentse. Így is tett. Nem tudom köze van e hozzá, de 2 gyereket hordott így ki. Egyik asztmás, másik kruppos lett.
Ugyan az enyém is volt asztmás es kruppos is, de engem megnyugtat, hogy biztosra vehetem nem miattam történt ez.
Nekem nincs gyermekem, de édesanyám letette, amikor engem várt
Ma viszont megkérdőjelezik, hogy melyik a jobb döntés
Pont ezt mondtam azoknak akik mondták, hogy de miért nem iszom egy pohár bort velük, az nem árt.
Oke aztán ha a gyereken sérülten születik soha nem bocsájtom meg magamnak azt az 1 pohár bort.
Ezt mindenki maga dönti el. Szerintem vkinél bajt okoz, vkinél nem. Ezt nem tudhatjuk. De pont azért, mivel nem tudhatjuk, h a szerencsések közé tartozunk-e, inkább kerüljük a káros dolgokat. Én legalábbis így voltam vele. Rajtam ne múljon.
Két embert ismerek, akik végig dohányozták a terhességüket, mindkettőjük gyereke sérült. Persze lehet, h akkor is azok lettek volna, ha nem dohányoznak.
Az első 6 hétben majdnem 2 dobozzal szívtam naponta, mert meglepetés gyerkőc volt. Ahogy megtudtam a terhességet, adtam magamnak három napot hogy letegyem, de kevesebb is elég volt hozzá. Makk egészséges, 14 éves nagy gyerek már.
Ami megdöbbentett, az a nyugalom amivel anyám közölte hogy velem is és nővéremmel is végig cigizett. Nővérem asztmás, én megúsztam.
Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor pár hét alatt leszoktam.
A szoptatás befejezése után pár hónappal meg vissza.
Aztán amikor úgy nézett ki, hogy sclerosis multiplexem van, akkor megint leszoktam, akkor az hosszabb időt vett igénybe. Úgy tűnik, a gyerek jól-léte fontosabb volt, mint a sajátom.
🙃
Kb 3 éve nem dohányzom, és egyre ritkább, hogy megkívánom.
Nem.Előtte igen,,és ma is.
Amikor terhes lettem ,átkattantam egyértelmű volt hogy nincs cigi.Aztán visszalopózkott,,és a másodiknál ugyan így.
Nem dohányoztam, és nem is ajánlom.
Nem azért, mintha biztosan tudnám, 1-2 szál megártana, mert valószínűleg nem. Bármilyen probléma történhet enélkül is, csak nyugodtabb a lelkiismereted, ha tudod, hogy mindent megtettél. Ha mégis gond lenne, örökké ott motoszkál a "mi lett volna, ha"?
Én pl. terhességem elején bírósági tárgyalásra jártam, éppen elég stressz volt, sajnos elkerülhetetlen.
Igen, dohányoztam.
Sokkal kevesebbet és gyengébbet.
Nekem lehet esni, lecarom.
A terhességem orvosi szempontból gondtalan volt, az életem pedig zuhanórepülést vett.
Az ideg amit nyeltem több volt mint a cigi.
A gyerek egészséges, most épp edzésen van tehát nem sérült.
Jó, hogy le tudtad tenni a napi 1-1,5 doboz cigit, de szerintem számít a minden nap 2x pár slukk is. Mert semennyit sem szabadna és igen, a nullához képest sok. A nikotin ebben is benne van.
Nem vagyok dohányos, nekem passzív dohányoznom kellett terhesség alatt, mert beszivárgott az ablakon a munkahelyemen. Engem ez is dühített. Se kávét, se kólát nem ittam, teát is csak néha. Úgy gondoltam, kutya kötelességem megadni mindent a babámnak anyaként, hogy amiben csak lehet, ne hátrányból induljon az életben. Elég negatív dolog éri, amit nem tudok kivédeni.
Es en meg a napi egy kavemrol is lemondtam mindket terhessegem alatt nehogy artsak vele a babanak 🤦♀️.
Ha annyira aggodsz hogy forumot inditasz talan azt is megtehetned hogy azt a par « slukkot » kihagyod. Az pedig bonusz lenne ha a parod nem dohanyozna az orrod ala es nem kellene a dohanyfustot szagolnod terhesen.
Bocsi lehet hogy kicsit nyers voltam, de sosem lehet tudni milyen kesobbi hatasa van a gyeremeked egeszsegere. En biztosan nem kockaztatnek.
Egy ismerősöm végig dohányzott,szerintem mindenki maga döntse el.Sokan azt mondják,hogy többet lehet ártani azzal,ha radikàlis megvonàs van.
Szerintem ezt te döntöd el,hogy mi fér bele.A baj egy slukk nélkül is megtörténik ha úgy vesszük,nem kell ahhoz dohányosnak lenni.
23 hetes várandós vagyok.
Amíg meg nem tudtam,hogy babát várok elötte 12 évig dohányoztam. Erős cigit szívtam,napi 1-1,5 dobozzal.
Soha nem gondoltam volna,hogy le fogom tudni majd tenni ha teherbe esek. Büszke vagyok magamra. :)
Viszont... a férjem dohányzik. Napi pár "slukkot" megkívánok tőle. Ez nem tesz ki 1 szálat sem,tényleg max 5-6 pici szívás egész nap,reggel mielött elmegy dolgozni,ill. este csak. Nyugodtan vessetek meg,szidjatok le,... tudom. :( ez a napi tényleg 1 szál sincs,nagyon ártalmas a babára nézve? :(
További ajánlott fórumok:
- 6 hónapos terhesen elhagyott a barátom a legjobb barátnőmért
- Szerinted jól döntök, ha terhesen is tovább dolgozok?
- Volt már ilyen nálatok? Létezik olyan, hogy kb 8 hetes terhesen nem látszik a petezsák?
- 5.hetes terhesen, + teszt és közben megjött... Tanácsot kérnék!!!
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Aktív kismamák - fitness terhesen is