Diós Mozart golyók recept
A Diós Mozart golyók hozzávalói:- 20 dkg darált dió
- 15 dkg glukonon
- 2 evőkanál holland sotet kakaópor
- 1 evőkanál diabetikus baracklekvár
- 2 evőkanál rum
- 1 tojásfehérje
Töltelék:
- kb. 15 db kimagozott meggy
- pici rum
Hempergetéshez:
- kókuszreszelék
A Diós Mozart golyók elkészítési módja:
A meggyet beáztatom a rumba. A diót, glukonont, kakaót, lekvárt, rumot és a keményre felvert tojásfehérjét összedolgozom. Hűtőbe teszem pár órára, hogy könnyebb legyen formázni. Majd diónyi gombócokat formálok belőle, mindegyik közepébe teszek egy-egy szem rumos meggyet. Kókuszreszelékbe megforgatom és minyonpapírra rakom. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyom.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. szept. 21. 06:41
A diós mozart golyók elkészítési módja és hozzávalói.