Diós-almás céklasaláta recept
A Diós-almás céklasaláta hozzávalói:1/2 kg cékla
15 dkg aszalt szilva
5 dkg dióbél
2 db alma
1 dl tejföl
1 kis tubus majonéz
1 db citrom leve
1 kk. mustár
kevés porcukor
A Diós-almás céklasaláta elkészítési módja:
A céklát nem túl puhára főzzük, majd ha kicsit meghül, tisztítás után vékony csíkokra vágjuk. HAsonló nagyságúra metéljük az almát és az aszaltszilvát is. A mártás alapanyagait összekeverjük, és beleforgatjuk a céklát, az almát és az aszalt szilvát. Megszórjuk durvára vágott dióval, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. dec. 15. 10:28
A diós-almás céklasaláta elkészítési módja és hozzávalói.