Savanyú pulykaraguleves recept
A Savanyú pulykaraguleves hozzávalói:0,5 kg pulykamellfilé
1-1,2 liter alapleves(lehet kockából)
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
1 csomó vegyeszöldség
2 dl tejszín
1 ek. tárkonyecet vagy
pár csepp citromlé
1 fej hagyma
kevés olaj
1 ek. liszt
só, őrölt bors
A Savanyú pulykaraguleves elkészítési módja:
A húst felkockázzuk, majd a közben aranysárgára pirított kockázott hagymára tesszük. Sózzuk és borsozzuk, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és felöntjük kevés alaplével.A felkockázott gombát és zöldséget is a húshoz adjuk. Lassú tűzön megpároljuk az egészet, majd ráöntjük a maradék levesalapot. Pici olajon a liszttel rántást készítünk, és besűrítjük a levest. Ezután jön bele még a tejszín, amivel jól kiforraljuk. Ízlés szerint savanyítjuk, és forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. dec. 9. 08:17
A savanyú pulykaraguleves elkészítési módja és hozzávalói.