Diétás epres túrótorta recept
A Diétás epres túrótorta hozzávalói:750 g sovány túró
2 nagy pohár jughurt
500 g eper
1 citromból nyert citromhéj
0.25 citromból nyert citromlé
3 evőkanál zselatin
1 ek vanília kivonat
10 ek xilit
3 teáskanálnyi)
1 csipet só
A Diétás epres túrótorta elkészítési módja:
A zselatint keverjük el az egyik pohár joghurttal, a nyírfacukorral és az eritrittel, és addig melegítsük, szép lassan folyamatos kevergetés mellett, amíg fel nem oldódik benne. Vigyázzunk nehogy felforraljuk! Tegyük félre kicsit hűlni a zselatinos joghurtot, közben mossuk meg, és vágjuk kis kockákra az epret (pár szemet félretehetünk díszítéshez). A túrót törjük össze, és keverjük össze az eperrel, a másik pohár joghurttal, a citrom levével és héjával, a vaníliával, egy csipet sóval és a folyékony édesítővel. Tetszés szerint édesíthetjük mással is. Miután kicsit lehűlt a zselatinos joghurt, kezd kocsonyásodni, gyorsan keverjük azt is bele a többi hozzávalóhoz, és öntsük egy hideg vízzel kiöblített tortaformába, tálba vagy akár őzgerinc formába. Ez elég nagy adag, egy 26 cm-es tortaformához elegendő. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára. Tálalás előtt egy késsel óvatosan lazítsuk fel körbe a tortaforma oldalát, tegyünk rá egy tányért vagy tálcát, fordítsuk fejjel lefelé, és ütögessük meg, hogy kijöjjön a formából. Ha nem sikerül, megpróbálhatjuk meleg vízbe mártani a tortaformát.
Más gyümölccsel is készíthető
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. márc. 31. 20:19
A diétás epres túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.