Diane 35 fogamzásgátló tablettát honnan kéne kezdeni? (tudásbázis kérdés)
Még jó, hogy a dokit tudja mit ír fel :)
Ahogy írták mások is, ha még nem szedted, akkor első alkalommal a mensi első napján kezd. Ha elfogy a 21 tabi, akkor jön az 1 hét szünet. Mensitől függetlenül 1 hét után elkezdet szedni a következő levéllel.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem kapkodtam be a bogyókat, se semmi kedves kommentelők. Az orvosom azt mondta, meg lesz jelölve a “kezdőtabletta” , persze ez nem így volt. Olvastam betegtájékoztatót is, de ezért szerettem volna olyanoktól is információt kapni, akiknek volt dolguk ezzel a gyógyszerrel.
Az első csomag Diane 35
- Ha a megelőző hónapban nem szedett hormonális fogamzásgátlót:
A menstruációs ciklus (vagyis a havi vérzés) első napján kezdje el a Diane 35 szedését; a csomagoláson a hét aktuális napjának nevével megjelölt drazsét vegye be (ha például pénteken jelentkezett a havi vérzés, a "Péntek" feliratú drazsét válassza). Ezt követően a hét napjainak sorrendjében haladva szedje a Diane 35 -t.
"Az első csomag Diane 35
- Ha a megelőző hónapban nem szedett hormonális fogamzásgátlót:
A menstruációs ciklus (vagyis a havi vérzés) első napján kezdje el a Diane 35 szedését; a csomagoláson a hét aktuális napjának nevével megjelölt drazsét vegye be (ha például pénteken jelentkezett a havi vérzés, a "Péntek" feliratú drazsét válassza). Ezt követően a hét napjainak sorrendjében haladva szedje a Diane 35 -t. A ciklus 2.-5. napján is elkezdheti a gyógyszer szedését, ebben az esetben azonban (az első csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítő (barrier-elvű) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell."
Összegezve (a példánál maradva):
1. levél: kedden kezded, onnan számolsz 21-et, a 8 napos "szünetben" megjön, a 8. naptól megint szeded
és innen számolod az újabb 21-et és ez mindig ezekre a napokra fog esni, mármint a 21. és az 1. nap is, tehát 1x kell jól számolni és a naptárban vezetni.
Megnéztem.
A képek alapján azonos a hormontartalma, szóval teljesen mindegy, melyik szemet melyik nap nyeled le.
Szívesen!
További ajánlott fórumok:
- Tudtok mondani olyan fogamzásgátló tablettát ami nem 8 ezer forintba kerül és nem hizok tőle?
- Ki milyen fogamzásgátló tablettát szed, ami jó is?
- Hány éves korban kezdtél fogamzásgátló tablettát szedni?
- A menstruáció első napjától kell elkezdeni a fogamzásgátló tablettát szedni..mikortól nyújt biztonságos védelmet?
- A fogamzásgátló tablettát csak a menstruáció első napján lehet elkezdeni szedni?
- A fogamzásgátló tablettát tényleg el lehet kezdeni még az 5- 6. napon is? Mikortól hat?