Diabetikus túrós finomság recept
A Diabetikus túrós finomság hozzávalói:Hozzávalók
Tészta
15 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
15 dkg sima liszt
12 dkg Rama
1 cs. sütőpor
1 dl 1,5% tej
kevés folyékony édesítőszer
Krém
20 dkg Rama
3 dl 1,5% tej
3 evőkanál búzadara
0,5 kg sovány túró
reszelt citromhéj
vaníliaaroma
kevés folyékony édesítőszer
Csokimáz
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál 1,5% tej
10 dkg Rama
kevés folyékony édesítőszer
A Diabetikus túrós finomság elkészítési módja:
Elkészítés 1.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsi hátoldalán két egyforma lapot sütünk belőle. 2.A krémhez a Ramát a folyékony édesítővel alaposan kikeverjük. A tejben megfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A túrót áttörjük, beletesszük a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. 3.A Ramás elegyet, a megfőzött búzadarát és a vaníliás túrót összekeverjük. 4.Ezt a krémet töltjük a két megsütött lap közé. 5.A csokimázhoz a tejet a kakaóval és a folyékony édesítővel felfőzzük, majd hozzákeverjük a Ramát. 6.Ezzel a csokimázzal kenjük meg a sütink tetejét, majd egy napra hűtőbe tesszük.
Tippek
Ez egy nagyon finom süti, csak az a baj, hogy nálunk soha nem marad belőle másnapra. Ezért látszik a képen olyan kis törékenynek a teteje. El lehet készíteni nem diabetikusan is és lehet beletenni mazsolát, vagy gyümölcsdarabokat a krémjébe, úgyis biztosan fincsi.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. okt. 31. 19:07
A diabetikus túrós finomság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.