Diabeteszesek jelenkezését várom. (beszélgetés)
Nekem is kell reggel 7-kor szurnom,én csörgöre huzom az orát és .felkelek
Hogy tartod karban ,ha nem tartod be az utasitást?
haló
műkszik még a fórum????
lenne 1 kérdésem...
terhességi cukim van
naponta 3 szor 8 E actrapid penfill az adagom. 7, 12 és 17 órakkor...
olyankor mit csináljak ha 10-11 körül ébredek???
akkor csak a délit adjam be???
olyan rossz, mert nem tudom mindíg időbe beadni.:(
Sajnos, az új gyógyszer felírási rendelet már nem teszi lehetővé, hogy a szakorvos írja fel, de adott igazolás a h.o. felé, hogy jogosult vagyok rá! Ott még nem volta, de majd beszámolok a fejleményekről!
Jó éjszakát és szép álmokat kívánok!:)
A kérdés jó,,,,,,,,,válasz,,,,,,,,,,,nincs!
Azt gondolják, hogy az Ő tudásuk mindenek fölött áll! Lehet, hogy vannak kivételek, de sajnos én ilyet egyet ismernék! Neki viszont annyi a beteg, hogy még protekcióval sem vállal újakat!
Köszi az infót! Tudod, nekem a háziorvosom mondta, amit korábban írtam! Ezt viszont nem ismerem, így megpróbálkozom! Holnap megyek kontrollra a diabetologiára, remélem ott a fődokim felírja! Ő nagyon jó fej!
A háziorvosommal az a baj, hogy úgy érzi Ő a mindentudó és el nem küldi a beteget szakrendelésre! Mindent saját hatáskörben végez, amíg a beteg fel nem fordul! Ezt azért mondom, mert 20.-án halt meg a férjem kollégája és neki is Ő volt az orvosa! Erőteljes, egészséges ember volt, meg megfázva sem, s pénteken volt a temetése!:( Szóval igazán nincs jó tapasztalatom ebben a körben! Az, hogy még élek, a saját erőszakoskodásomnak köszönhetem, mert a 30-as cukrommal, amivel nem akart kivizsgálásra küldeni, már akár én is alulról szagolhatnám az ibolyát.
A zacskóra az van írva:Fructosum.Lassabban szívódik fel,és ehhez a napi 5 dkg-hoz nem kell a szervezet által előállított inzulin.Azt nem tudom mennyi a térítési díja sima felíráskor,de érdemes megpróbálni.Ezt remélem nem kőolajból állítják elő laborban.Vegyi édesítőt nem szivesen használok.
Dr.O.befőzőcukorban 100g-ban 98g szénhidrát van,ebből 97g fruktóz.
Remélem nem köveznek meg érte,itt a Hoxán is van Édesítőszerek fórum,ott is írnak róla:
Just Like Sugar a cukormentes cukor.A neten bővebben találsz leírást róla.
Gyümölcscukrot a kezelőorvos írja fel,0,5-1kg-ot havonta.Orvosfüggő.Gyógyszertárban kapható simán is,ezer Ft feletti áron.Legjobb a közgyógy.
Azt mondod gyümölcscukrot lehet feliratni?Ezt nagyon köszönöm már régota vadászok rá.
A habcsok süti is jo ötlet ,kiprobálom.Milyen édesitöt használsz?
Nálunk a családban az orvos gyümölcscukrot ír fel.Napi 5dkg-ot lehet belőle enni,édesebb mint a répacukor,és lassabban szívódik fel.
Stevia növényt?A növényküldő cégeknél lehet venni,de szerintem már csak tavasszal küldik el.
Süteménynek jó a habcsók édesítővel,esetleg kókusz vagy darált dió is mehet bele.
Sziasztok!
Én 1998 óta vagyok diabéteszes! Kezdetben diéta, ezt követően diéta és bogyók, majd jött az inzulin, amiknek a hatására elkezdtem hízni! Nálam is a Humulinnal kezdtek, most kb. 1 éve A Humalog és az Apodra insulint kapom! Ezekkel és a diétával jól karban tarthazó az insulin szintem! Bár az az igazság, hogy nagyon belefáradtam, az örökös mérésbe, úgyhogy ezt kicsit hanyagolom.
Egyébként mindent eszem, csak mértékkel! Nekem az a tapasztalatom, hogy amikor nagyon odafigyeltem, hogy mit és mennyit eszem, akkor kimondottan rossz volt a vércukor szintem! Elképzelhető, hogy a lelkiállapot is hozzájárul ehhez! Az viszont biztos, hogy az idegesség igen!
az amerikaiban, az eszterházyban és a joghurtos tortákban van tej, a többiben nincs. Van az üzletben alapanyagösszetétel (legalábbis nálunk) De ahhoz képest hogy elég súlyosan tejcukorérzékeny vagyok 1-2 szelettől (amerikai csoki) nincs bajom.
Minden sütiben főzött krém van és a tej higítva van benne. Még van fagyi azok között a gyümölcsösök mind vízalapúak.
Lehet, hogy a Somogyi effektus miatt? Emiatt hajnalban leeshet a cukorszint. Ezt úgy tudod meg, ha megméred 12 és 3 között. Ha alacsony, akkor kevesebb inzulint adj be este.
Étkezések előtt adsz csak be, nincs egy bázis inzulin, ami hosszúhatású?
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?
- Terhességi diabétesz... Tanácstalan vagyok...
- Fogyókúrás étrend diabéteszes vesebetegnek
- Akinek IR-e van az hajlamosabb a terhességi diabéteszre, vagy nem függ össze a kettő?
- Terhességi diabétesz... Véleményeket várok...!
- Gesztációs diabéteszes kismama - SOS!