Terhességi diabétesz... Véleményeket várok...! (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
4 évvel ezelőtt mikor a kislányomat vártam,magas volt a cukrom ,diétáznom kellett.Most várjuk a kistesót,még csak a 8.hétben járunk,de nagyon gyakran vagyok szomjas szinte egész nap.Elképzelhető,hogy ilyen korán már újból a magas cukor jelei mutatkoznak?
Sziasztok!
Most a 2. terhességemmel a 32. héten járunk. Az elsőnél határeset voltam a terhességi cukorvizsgálat eredményemmel. De a biztonság kedvéért beszereztem egy otthoni mérőt. A mostani terheléses értékem eredményem jobb lett:-) (Szerintem csodák nincsenek, csak egyszerűen 9-re értem a vérvételre. Mondjuk tényleg nem ettem!5,3 lett, a zsemlés teszt után 5,4.)
Azóta is méregetem a cukromat.
Viszont az éhgyomri, 7 órái cukorértékem rendszeresen 2-3 körül van.
Az étkezések utáni értékek kb. 5-8 között mozognak. Egyszer volt 9 is.
Igazából annyi lenne a kérdésem, hogy tapasztaltatok-e hasonlót. Volt másnál is ennyire alacsony éhgyomri cukor?
halihó...
nos itt vagyok egy hete kórházban, az éhgyomrim volt 9, 6 , ami mára olyan 6 körül van.Viiszont inzulinozom magam , naponta 3 x...:(
remélem holnap engednek:)
bővebben, majdha hazaértem:))
Ne izgulj! El fog küldeni az orvos dietetikushoz, aki el fogja magyarázni, hogy hogyan kell diétáznod.
Én a második gyerekemmel lettem terhességi cukorbeteg. A 26-28. hét környékén derült ki. A terheléses eredmény 8.2 lett. 160 g-os CH-t diétán voltam a szülést követő 6. hétig. Pár hét diéta után már hébe-hóba én is lazíthattam egy kicsit, mert már túl alacsony is volt a vércukor szintem. Hetente kellett laborba és a diabetológiára járnom.
Mikor kiderült én is nagyon megijedtem, de végül minden rendben volt. Kislányom egészségesen, átlagos súllyal, időben jött világra és én a szülést követően 8 kg-mal kevesebb voltam, mint amikor teherbe esetem...De én szigorúan diétáztam...
Ha gondolod, szívesen segítek...
Én a kislányommal voltam terhességi cukorbeteg. Nem fektettek be, szigorú diétát kellett tartanom. A szülés után helyreállt a cukorszintem. Azóta is minden ok. Van egy 11 hetes kisfiam is, és vele nem volt semmi gond a cukrommal.
Ne izgulj, jól karban lehet tartani a dolgot. Nem lesz semmi gond. :)
Köszönöm a segítségeteket... Az a baj, hogy ,olyan váratlanul ért mindez,hogy nem számítottam rá és kicsit megijedtem...
Sikerült a dokim elérnem, szerdán mennem kell hozzá feltétlenül és majd ott megbeszéljük a további teendőket:(
Csak nem tartanak már bent:(
Szia!
Nekem is terhességi diabéteszem van. 9,2 volt. Nem fektettek be, hanem 160 ch diétán vagyok. 2 hetente járok vérvételre, de én itthon is tudom mérni, mert van rá lehetőségem.
Kerüld a cukrot, helyette édesítő. Fehér kenyér helyett barna, tészta minnél kevesebb.
Többször egyél keveset.
olvasgasd ezt a fórumot, nagyon sok jó tanácsot találsz :)
Szerintem is be kell feküdnöd, ennyinél ha nem tudják levinni inzulint adnak :(
Nekem a terhességem legelején már kiderült a diabétesz. Én 180gr-os CH diétát kaptam,befeküdnöm nem kelett. Kerüld a cukrokat,mézet,és fehérlisztes dolgokat. Teljeskiőrléső kenyereket,péksütiket egyél.de mindennek nézni kell a CH tartalmát. És mérni hogy hány dkg. Tésztát is a durumtésztát ajánlják.
De nem kell ettől megilyedni,semmi komoly ha betartod a diétát.
Szívesen segítek ha bármilyen kérdésed lenne!! :)
szia nem kell aggódni!
Az orvos fogja eldönteni a további teendőt.
nem kell aggódni.
megvizsgálnak 24 órás megfigyelésre befektetnek,(3 óránként az étkezések előtt illetve után vesznek vért)hogy a cukorszintet inzulinnal vagy csak diétával lehet kordában tartani
ha diéta lesz a válasz az nem gond, mert egyébbként is oda kell figyelni az étkezésre
Nekem 7 körül volt és keményen kellett diétáznom de nem kellett befeküdnöm.De ez 6 éve volt.
Előtte soha és azóta sem vagyok cukros.
Huh, az rengeteg!
Engem 8-al befektettek 2 hétre! Mitől ennyi?
A múltheti vérvétel eredményem ma jött meg 11,66 .
Ez nagyon sok...
Valakivel előfordult már? Ilyenkor mi a teendő?
Az orvosomat, majd csak délután tudom elérni...
Be kell vajon feküdnöm kórházba? Nagyon nem szeretnék, de a védőnő azt mondta ,hogy ne játszak a gyerekem életével... Nagyon megijedtem:(
További ajánlott fórumok:
- Babát várók, anyukák! Mennyit híztatok a terhesség alatt?
- Akinek IR-e van az hajlamosabb a terhességi diabéteszre, vagy nem függ össze a kettő?
- Cukorbetegség - terhességi diabéteszből
- Diéta terhességi diabétesznél
- AZ igaz, hogy terhesség diabétesz alatt fel lehet iratni a háziorvossal fruktózt?
- A pécsi szülészeti klinikára hány órára kell menni terhességi diabétesz gondozásra?