Desszertmeggy recept
A Desszertmeggy hozzávalói:5 kg meggy /szentesi vagy pándi fajta/
1 kg cukor
1 dl rum
1 teáskanál szalicil
A Desszertmeggy elkészítési módja:
A meggyet kifejtjük ugy, hogy csak egy kis lyuk legyen rajta, a rumot elkeverjük a szalicillal, a fejtett meggyet a cukorral és a rummal soronként beteritjük, 4-5 napig letakarva érleljük, közben óvatosan kevergetjük. A végén üvegbe tesszük és lefedjük. A kimaradt gyümölcslét palackozzuk.
A folyamat végére a meggy szép kerek lesz, alkalmas bármilyen sütemény vagy desszert diszitésére. És nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: julcsi6, 2009. jún. 21. 18:32
A desszertmeggy elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.