Delimano kerámia bevonatos edényt használ valaki? Vélemények? (beszélgetés)
Függetlenül a márkától kérdezem, hogy egyáltalán mire jó ez a kerámia-edény divat?
Kaptam ajándékba egy jó drága változatot ilyet, palacsintasütőként. Nos, ugyanabból a tésztából sütöttem egymás mellett a már meglévő teflonos sütőben és az új kerámiabevonatos serpenyőben, és ez utóbbiban kicsit száraz lett a cucc. Nem is lelkesedett érte nálunk mindenki!
Aztán. Rokoni háztartásban készítettem császármorzsát, ami nálam a teflonos lábasban gyorsan, és remekül elkészül, ott meg csak kivettem egy fekete belső bevonatos edényt és elkezdtem a műveletet. De minden rémség történt az anyaggal: nem sűrűsödött, nem engedte ki a nedvességet, sőt elkezdett lekozmálni! Rémes volt! Majd amikor kiöntöttem a trutyit, megnéztem az edény alját, és akkor derült ki, hogy nem teflonos volt, ahogy hittem, hanem kerámia bevonatú! Na, nekem ebből elegem volt!
Köszi:)
Nem olcsó, tudom, egy 24 centis edény 20ezer, mondjuk ahogy nézem készletben jobban megéri, az edényeim itthon tropák már, és ezzel a delimanoval szemezek egy ideje. Vagyis a kerámia bevonatosokkal, de igazából csak erről meg a berghoffról hallani, a többi márkának a nevét se tudom.
bowie :))) csak megtalaltalak itt is.
A wokunk delimano, draga volt, mint a fene (68 ojro asszem), de nagyon jo, megerte az arat. Nem szinezodott el, bar nem is hasznaljuk minden nap. Nem egnek oda benne a dolgok, van masik keramiaedenyem is, abban azert odakap egy kicsit (mondjuk kozel sem annyira, mint a simaban vagy teflonban).
Summa summarum, en elegedett vagyok vele.