Debrecenben a Jerikó utcán mennyibe kerül kb. a tüdőszűrés? És mikorra lesz kész a papír? (tudásbázis kérdés)
Szerintem is fizetni kell. Ezt találtam a google-ban:
Korcsoporthoz kötött szűrővizsgálatként
2008. október 1-jétől a tüdőszűrés is bekerült az életkorhoz kötött szűrővizsgálatok körébe (36/2008 (IX. 23. ) EüM rendelet). Ennek értelmében a 40 év feletti biztosítottak évente egyszer térítésmentesen elvégeztethetik a mellkas-szűrővizsgálatot, ebben az esetben szintén nem kell térítési díjat fizetni a vizsgálatért, és a háziorvos beutalása alapján vehető igénybe.
Önkéntesen, térítési díj ellenében
Ha nem az ÁNTSZ által kötelezően elrendelt szűrővizsgálat vagy korhoz kötött szűrővizsgálat keretében kerül rá sor, a tüdőszűrésért térítési díjat kell fizetni. A tüdőszűrésért kérhető térítési díj összege megegyezik a mellkas-szűrővizsgálat közfinanszírozásban érvényesíthető mindenkori díjával, azaz azzal az összeggel, amit az egészségbiztosító a szolgáltató felé ezért elszámol.
Foglalkozás-egészségügyi célból
A foglalkozás-egészségügy keretében végzett tüdőszűrés térítésidíj-köteles (ebbe beletartoznak azok a tüdőszűrések is, amiket jogszabály ír elő kötelező jelleggel meghatározott munkakörökben foglalkoztatottak számára).
Én is úgy tudtam, hogy kötelező és ingyenes. De tavaly és tavaly előtt is úgy jártam, hogy elmentem, és azt mondták, hogy fizetnem kell, mert nem töltöttem még be 30-at. És van tb-m meg minden.
Igaz h nemek munkavállaláshoz kellett, de ott nem mondtam senkinek.
Igaz, én nem debreceni vagyok, de Gödöllőn, ahova én járok ott ha nincs beutalód akkor fizetni kell, ha nem töltötted még be a 30-at 30valamennyit... Engem 2x húztak le 1400Ft-al kb.
Vigyél a háziorvostól beutalót az a biztos... vagy hívd fel őket...
A tudoszures ingyenes.
Azt hiszem egy het mulva lehet menni erte.
További ajánlott fórumok:
- Ki szeretné ha Debrecenben tartanánk egy hoxás találkozót?
- Hol van Debrecenben jó turi? Baba/gyerekruha kellene, ami nem túl drága
- Mennyire reális a bruttó 200.000 Ft-os fizetés Debrecenben?
- Miért nehéz barátot találni Debrecenben?
- Éves tüdőszűréshez kell beutaló?
- Hova érdemes költözni? Debrecenben melyik a legjobb, úri környék? Belváros, téglaházak vagy hol van a menő környék?