Darázscsapda (beszélgetés)
No megdöglöttek, oder was?
Mi tavaly nyáron azt csináltuk,hogy lehet kapni tubusos egérragacsot és abból nyomtunk rá nagyobb kartonpapírra,szétkentük és felraktuk oda ahol a darazsak járkáltak.Rengeteget sikerült levadászni így.
Na igen.... Lányom állatbarát és mindent szeret mindent kettőnél több lába van. Pláne jön a kis tesó és féltem őket...
hát én a darazsakkal nem barátkozom, nézd el nekem :) rengeteg van belőlük és mindig a vízre mennek, a gyerekeim pedig szeretnek nyáron pancsolni. szóval vagy hagyom, hogy összecsipkedjék őket a darazsak állatbarátság(?!?) címén, vagy irtom őket. nincs harmadik lehetőség
En azt vettem ki belole, hogy te sem nyirod ki oket. En meg ilyen allatbarat vagyok. A csirket is csak sutve eszem, elve sosem :o)
Erre nem is gondoltam pedig holnap megyek lányomnak nagyobb medencét nézni.
Szomszédba is vannak és azt nem fizetném, na meg nem több tízezret szeretnék költeni.
Hát mondjuk profi darázsírtók.Ők olyan mérget hagynak a takarítás után,hogy nem jönnek vissza.
Ha olvastad,én gyilkos vok,mégho
zzá előre megfontoltan.
Nemrég láttam az Ob.ban darázs csapdákat egész jónak tűntek ott nézd meg.
:o) Es ugye sokkal jobb etetni oket, mint harcolni veluk es parazni, hogy megcsipnek.
nekem is inkább kajáztak a cukros-mézes-ecetes vízből.
Terülj-terülj asztalkám volt nekik!
En egy tanyer mezet tettem ki tavolabb a terasztol. igy elcsalogattam oket az altalunk hasznalt helyrol. Igy nem is kellett kinyirnom az osszes ehes darazsat, mert tulajdonkeppen etetem oket es a darazs "eldontheti" belefullad-e vagy csak eszik belole.
Akkor kipróbáljuk, bár faterom hülyének néz, de ha más mondaná, akkor fantasztikus ötlet lenne...
mi ezt a flakonos módszert úgy alkalmazzuk, hogy nem vágjuk le a tetejét, hanem körben lyukakat fúr rá a párom, az aljába cukros ecetes lötyi, és a tetején a kupakot rajta kell hagyni, mert belemenni oldalt be tudnak, de kimenni felfelé akarnak. nálunk is rengeteg a darázs, de ezt a fészek leverést is csináljuk, meg a legtutibb szer a Raid darázsirtója, már röptében kiirtja a dögöket ha rájuk fújod.
kati
ha segített, szívesen :-)
Ha össze tudsz fogni a szomszéddal,sikerülni fog. Vannak darázsirtó sprayk és olyan kikenhető érintőmérgek is, amiket gazdaboltban kapni.
Darázsriasztó anyagokról nem tudok, de lehet, létezik, egy gazdaboltos tutira tudja....
Nekünk a padlás van tele vele és a szomszédé, amivel nem tudunk mit kezdeni.
Én megkerestem a fészküket, levertem és elégettem. Nem hangzik épp állatbarát módszernek, de inkább, mint összecsípkedjék a gyerekem, aki allergiás rá. :-(
Sajnos, nekem az ilyen cukros csapda nem vált be.
:-(
Lehet, az itteniek valami mutáns darazsak...
Sziasztok
Kinek mi vált be a darazsak ellen?
Valaki alkalmazta már azt, hogy egy PET palack tetejét levágja, visszahelyezi fordítva és jó cukros limonádét tesz bele majd napos helyre felköti, ahol sok a darázs?
Szőlőkbe tudom, hogy alkalmazzák a szőlők miatt és szoktam is benne látni darazsakat, legyeket, de tetőkön, padlásfeljárókon is jó?