Darált húst meg szoktátok mosni mielőtt felhasználjátok? (beszélgetés)
Lányok, párom hentes és jó kis estét csináltatok neki. Jót nevetett a darálthús mosáson. Egyébként apró kiegészítés: Darálthúst csak és kizárólag frissen darálva lehet eladni, magyarán ha én bemegyek a henteshez, kiválasztom a darab húst és ledaráltatom. Ha rendes és ismerős a hentes meg lehet kérni, hogy mossa le előre. De ledarálva csak tönkremegy.
Ja és igen, ha lefagyasztod levet enged. Mint minden hús. Le kell önteni róla és kész.
A csirkét pedig tényleg le kell takarni, mert a még reggel is kapirgált jószág ha kinyírják és megkopasztják, megbarnul. Nem megromlik a hűtőben, hanem kiszárad a bőre a légkeveréstől és csúnya barna lesz. Egyébként párom mondta, hogy ők tanulták annó, hogy a szalmonella fertőzések nagy része úgy indul, hogy gondos háziasszony mosogatja a húst, majd megsüti. Hát a megsütött pipi már nem fertőz, de a mosogató igen! Bár ki van mosva mosogatóval, de a mosogatószer nem baktériumölő...
A tatárbeefsteakhez egészben szoktuk venni a bélszínt, megmosás után daráljuk. Azt az egyet nem enném meg mosás nélkül.
A többivel egyet értek. A hideg víz egy ledarált(a bacikkal jól átkevert) húson semmit nem változtat. Jól meg kell főzni, sütni.
Én ilyet csak egyszer hallottam azon ügyvéd kolléganőmtől aki sosem főzött és egyszer egy kis fasírttal akart férjének kedveskedni.Mondanom sem kell zsámniska lett belőle.:))
Mikor másnap elmondta az egész cég rajta röhögött.
A szilánkokat nem fogja átengedni a szűrő.
De ha ennyire steril vagy miért nem veszel egész húst és azt darálod le?
Igen-első olvasásra,azt hittem szavazás.
Mivel-igen,vagy nem a válaszlehetőség.-simán ki lehetett volna írni.
Szerintem, inkább szavazást kellett volna kiírni rá,és akkor kiderül,hányan mossák,hányan nem?
Arra lennék kíváncsi,hogy a boltban kapható ,pácolt húsokat vajon megmossák-e pácolás előtt? Mármint a hentes, aki pácolta és csomagolta.Van erről valakinek tuti információja?
Ne nekem mond,hanem annak aki ebből azt szűrte le h én emiatt nem vagyok konyhatüdér:D:D:D
Nem mondok már semmit:)
Miért vitatkoztok? Van aki megmossa, van aki nem, értelme nem sok van, de ha ettől te nyugodtabb vagy akkor mosd meg. Ez nem befolyásolja, hogy mennyire vagy konyhatündér. Biztos jó vagy, miért ne lennél.
Vélemények kellenek ide nem minősítések.
"Még azt sem szabad ráerőszakolnom másra, ami neki hasznos lenne.
Azoknak ugyanis, akik eszük használatával bírnak,
szabad választási lehetőséget kell biztosítani arra nézve, hogy mi hasznos és mi nem hasznos nekik."
/Huig van Groot/
Nyálkát??
Milyen nyálkát?
És ha szűrőn lemosod, kicsepeg a nyálka?
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen zöldségeket szoktatok veteményezni?
- Darált pulykamell húsból mit szoktatok készíteni?
- Bolti darált mák - nem az egész lett felhasználva -- meddig áll el lefedett dobozban?
- Hogy szoktátok elkészíteni a fagyasztott halat? Kiengeditek mielőtt fűszerezitek/sütitek vagy fagyosan?
- Az új törölközőt beszoktátok áztatni mielőtt használjátok?
- Mit kell csinálni a hájjal, mielőtt felhasználnám sütinek?