Cukor, liszt és import gyümölcsök? (tudásbázis)
Nagyjából. Az a lényeg, hogy ne pörögd túl a dolgot. Sportolj és ne ess kétségbe, ha eszel egy adag ételt úgy, mint bárki. Az irány legyen jó, zömében egyél így, sportolj, de ne görcsölj az ételeken. Tekintsd annak, ami: finom tápanyagnak.
Sok sikert! :)
Jó, oké, jól van, köszönöm!!
Egy utolsó kérdés: xilit, méz és stevia édesítőnek, például kávéba, kakaóba, stb...
Teljes kiőrlésű liszt mindenbe.
Cukor max. heti 1 szelet süliből, sima lisztből keveset és nagyon ritkán nem itthoni gyümölcs.
Ez így oké??
És jövőre előre gondolkodok és én rakok el magamnak cukormentes befőtteket, lekvárokat (18 vagyok és anya gondoskodik erről), és onnantól már a cukor is el lesz felejtve!!
Ez így helyes út? :)
Akkor ne edd. Egyél savanyú káposztát például, amiben nem csak rengeteg vitamin, hanem probiotikumok is vannak. Egyél almát, körtét, céklát nyersen. Sült tököt. Fekete retket.
A lisztnek is megvan a maga helye, ha mórjával és teljes őrléssel eszed.
Szóval akkor a liszt nem egészségtelen egyáltalán, de felesleges??
És akkor mit egyek, ha se cukrot, se külföldi gyümölcsöt, se befőttet nem tudok enni?
A liszt a finomítással veszíti el minden értékes rost és vitamintartalmát, onnantól a szervezet számára értéktelen.
Nem az adalékanyagok miatt káros, mert azok nincsenek benne, hanem a finomítás miatt.
A nyírfacukor legalább nem emeli meg a vércukorszintet, nem károsítja a fogakat. De alapvetően nem kell édesíteni, nassolni, maximum gyümölcsöket, az a legegészségesebb.
Olyan liszt, amiben nincs adalékanyag, de finomított??
Méz, nyírfacukor?
Utcára se menj szerintem, ha ennyire félsz.
Amúgy meg mindenből mértékkel. Speciel az én szervezetem tuti feldolgozza a cukrot, és a lisztet is.
HA nem lenne képes a szervezet a cukrot és a lisztet feldolgozni, akkor MINDEN gabonatartalmú és cukortartalmú élelmiszert (még a karalábét vagy a barackot is ideértve) elfogyasztva mérgezési tüneteket produkálnál. Akkor is, ha valamilyen divatkúra hívői más mondanak.
Az megint más, hogy cukrot fogyasztani teljesen szükségtelen, aki pedig érzékeny rá, az ne egyen lisztet. Mások is csak ritkán, mert -főleg finomítva- értéktelen.
A gyümölcsöket pedig nem kizárólag a vitaminok miatt, hanem kiemelten a rostok miatt és az antioxidánstartalom miatt eszünk.
Igen, ezért amikor csak tudok, akkor itthonit eszek, a kertből. De ez télen nem lehetséges...
Egy konkrét kérdés: A cukrozott befőttet, vagy a külföldi gyümölcsöt válasszam?
Az import gyümölcs tényleg nem épp a legjobb vitaminforrás (minimális vitamint tartalmaz, tehát még a "kötelező" RDA-mennyiség se nagyon fedezhető belőlük). Inkább egyél almát, körtét, savanyúkáposztát, de ne a banánra és barátaira alapozd a vitaminpótlást. :)
Az első kérdésre én azt válaszolom, hogy ne egyél, de már látom magam előtt, amint sokan írni fogják, hogy "mindent lehet, de mértékkel". Ki hogy érzi... :)
Sziasztok!
2 kérdésem lenne (fontos): A cukrot és lisztet a szervezet egyáltalán nem képes feldolgozni, vagy ehetek egy keveset?? És az import gyümölcsökről...egyek, vagy ne egyek télen? A baj az, hogy vegyszerrel vannak kezelve, meg mindenfélével, viszont azért talán van benne vitamin.
Egészségesség szempontjából kérdezem ezeket.
További ajánlott fórumok:
- Cukorbetegek, ti hogyan esztek "naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt", amikor a gyümi tele van cukorral?
- A 3 fehér méreg: só, cukor, liszt
- Ha a zabpelyhet ledarálom és a gofriba azt teszek fehér liszt helyett és folyékony édesítőt cukor helyett az hányas kódú lesz?
- Liszt és cukor helyett mit használjak?
- Ha szeretnék egy hetet liszt, tejtermék és cukor nélkül, milyen ételeket érdemes készítenem?
- Ha tartózkodni szeretnék a cukortól, gyümölcsöt sem ehetek?