Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Cukor, liszt és import gyümölcsök? fórum

Cukor, liszt és import gyümölcsök? (tudásbázis)


27. b37a83de63 (válaszként erre: 26. - 4fbd4b2862)
2013. nov. 18. 17:41
:D 18.
2013. nov. 18. 07:55
Azt a galambszaros keritésit....hány éves vagy?
2013. nov. 17. 18:20
Köszönöm szépen mindenkinek!! :)
24. 7a3a05277b (válaszként erre: 23. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 18:16

Nagyjából. Az a lényeg, hogy ne pörögd túl a dolgot. Sportolj és ne ess kétségbe, ha eszel egy adag ételt úgy, mint bárki. Az irány legyen jó, zömében egyél így, sportolj, de ne görcsölj az ételeken. Tekintsd annak, ami: finom tápanyagnak.

Sok sikert! :)

2013. nov. 17. 18:10

Jó, oké, jól van, köszönöm!!

Egy utolsó kérdés: xilit, méz és stevia édesítőnek, például kávéba, kakaóba, stb...

Teljes kiőrlésű liszt mindenbe.

Cukor max. heti 1 szelet süliből, sima lisztből keveset és nagyon ritkán nem itthoni gyümölcs.

Ez így oké??

És jövőre előre gondolkodok és én rakok el magamnak cukormentes befőtteket, lekvárokat (18 vagyok és anya gondoskodik erről), és onnantól már a cukor is el lesz felejtve!!

Ez így helyes út? :)

22. 17aadc1082 (válaszként erre: 17. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 18:08
Nincs. pont annyira nincs, minthogy az is terjed, hogy a szódabikarbóna gyógyítja a rákot. Ja, meg a citrom :)
2013. nov. 17. 18:06
Répát és káposztát lereszelve vékonyra, kis hagymával, kevés majonézzel vagy joghurttal. Ésatöbbi.
20. 7a3a05277b (válaszként erre: 19. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 18:04

Akkor ne edd. Egyél savanyú káposztát például, amiben nem csak rengeteg vitamin, hanem probiotikumok is vannak. Egyél almát, körtét, céklát nyersen. Sült tököt. Fekete retket.


A lisztnek is megvan a maga helye, ha mórjával és teljes őrléssel eszed.

19. b37a83de63 (válaszként erre: 18. - 7a3a05277b)
2013. nov. 17. 18:01

Szóval akkor a liszt nem egészségtelen egyáltalán, de felesleges??

És akkor mit egyek, ha se cukrot, se külföldi gyümölcsöt, se befőttet nem tudok enni?

18. 7a3a05277b (válaszként erre: 15. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 17:56

A liszt a finomítással veszíti el minden értékes rost és vitamintartalmát, onnantól a szervezet számára értéktelen.

Nem az adalékanyagok miatt káros, mert azok nincsenek benne, hanem a finomítás miatt.


A nyírfacukor legalább nem emeli meg a vércukorszintet, nem károsítja a fogakat. De alapvetően nem kell édesíteni, nassolni, maximum gyümölcsöket, az a legegészségesebb.

17. b37a83de63 (válaszként erre: 16. - 17aadc1082)
2013. nov. 17. 17:56
Lehet, de olyat is hallottam, hogy emulgeálószer és tartósító is van benne... nincs valóságalapja?
16. 17aadc1082 (válaszként erre: 15. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 17:43
a lisztben nincs adalékanyag. a liszt az őrölt gabona. pontosabban búza.
2013. nov. 17. 17:41

Olyan liszt, amiben nincs adalékanyag, de finomított??

Méz, nyírfacukor?

14. b37a83de63 (válaszként erre: 13. - 17aadc1082)
2013. nov. 17. 17:40
:D
13. 17aadc1082 (válaszként erre: 2. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 17:36

Utcára se menj szerintem, ha ennyire félsz.


Amúgy meg mindenből mértékkel. Speciel az én szervezetem tuti feldolgozza a cukrot, és a lisztet is.

12. Lanvin (válaszként erre: 9. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 17:31
Személy szerint inkább eszem narancsot, mint agyoncukrozott meggybefőttet.
11. 7a3a05277b (válaszként erre: 9. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 17:29
A gyümölcsöt. A hozzáadott cukor mindig, kivétel nélkül mindig rosszabb választás.
10. 7a3a05277b (válaszként erre: 2. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 17:29

HA nem lenne képes a szervezet a cukrot és a lisztet feldolgozni, akkor MINDEN gabonatartalmú és cukortartalmú élelmiszert (még a karalábét vagy a barackot is ideértve) elfogyasztva mérgezési tüneteket produkálnál. Akkor is, ha valamilyen divatkúra hívői más mondanak.


Az megint más, hogy cukrot fogyasztani teljesen szükségtelen, aki pedig érzékeny rá, az ne egyen lisztet. Mások is csak ritkán, mert -főleg finomítva- értéktelen.


A gyümölcsöket pedig nem kizárólag a vitaminok miatt, hanem kiemelten a rostok miatt és az antioxidánstartalom miatt eszünk.

2013. nov. 17. 17:29

Igen, ezért amikor csak tudok, akkor itthonit eszek, a kertből. De ez télen nem lehetséges...

Egy konkrét kérdés: A cukrozott befőttet, vagy a külföldi gyümölcsöt válasszam?

2013. nov. 17. 17:28
A hazait is permetezik.
2013. nov. 17. 17:25
Annyira nem az érdekelne a gyümölcsnél, hogy mennyi benne a vitamin, hanem az, hogy mennyi a "méreg"?!
2013. nov. 17. 17:23

Az import gyümölcs tényleg nem épp a legjobb vitaminforrás (minimális vitamint tartalmaz, tehát még a "kötelező" RDA-mennyiség se nagyon fedezhető belőlük). Inkább egyél almát, körtét, savanyúkáposztát, de ne a banánra és barátaira alapozd a vitaminpótlást. :)


Az első kérdésre én azt válaszolom, hogy ne egyél, de már látom magam előtt, amint sokan írni fogják, hogy "mindent lehet, de mértékkel". Ki hogy érzi... :)

5. kisj
2013. nov. 17. 17:23
ha ennyire parázol, akkor egyél jó kis magyar almát, meg teljeskiőrlésű cuccokat
4. 7832a597c4 (válaszként erre: 2. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 17:21
Szerintem lehet enni belőlük, de nem kell kilószámra, mint mondjuk a saját kertben termetteket. Nem árt megmosni a kezed a narancs megpucolása után és csak úgy megfogva enni.
3. 7832a597c4 (válaszként erre: 1. - B37a83de63)
2013. nov. 17. 17:19
Igen, léteznek ilyenek.
2013. nov. 17. 17:18

Sziasztok!

2 kérdésem lenne (fontos): A cukrot és lisztet a szervezet egyáltalán nem képes feldolgozni, vagy ehetek egy keveset?? És az import gyümölcsökről...egyek, vagy ne egyek télen? A baj az, hogy vegyszerrel vannak kezelve, meg mindenfélével, viszont azért talán van benne vitamin.

Egészségesség szempontjából kérdezem ezeket.

2013. nov. 17. 17:16
Cukor, liszt és import gyümölcsök?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook