Cukor és vaj habosra keverésére valami trükköt tud valaki? (tudásbázis)
16. kisj (válaszként erre: 11. - Aville)
2011. máj. 14. 19:37
nem "habbá", hanem HABOSRA keverni
egyébként ez nekem még sose sikerült, mert elektromos habverő ide, vagy oda, nagyon gyorsan eluntam a dolgot
15. gne2
2011. máj. 14. 16:55
Még a meleg vízhez annyit: hogy ha a recept szerint főzött krémhez kell tenni a habos vajat, akkor a krém hideg legyen. A vajtól lesz könnyű a krém, fellazítja. Ha meleg a főzött krém amihez hozzáteszed, akkor megolvasztja a vajat, és a végeredmény folyós lesz, nem fog megszilárdulni. Apróság, de saját kárán tanul az ember, ezzel nem szabad sietni. ;)
14. 91d4989ab9 (válaszként erre: 11. - Aville)
2011. máj. 14. 16:48
hbosra keverni azt jelenti hogy ilyen kis buborékok pattannak szét benne miközben kevered és ez látszik:D
13. gne2
2011. máj. 14. 16:41
Nem szabad meleg vízbe tenni, akkor megolvad, utána már sosem lesz jó! Olyankor jó, ha könnyű, szinte habos a krém, könnyen tudod kenni.
12. Aville
2011. máj. 14. 16:30
Mégegyszer köszönöm! pusz!
11. Aville
2011. máj. 14. 16:29
Hát mert minden receptben úgy van, hogy a vajat és a cukrot habbá keverni... De bekevertem a főzött csoki krémben elkevertem kézi habverővel teljesen csomómentesre és jó lett! :D
10. a14deb9047 (válaszként erre: 4. - Aville)
2011. máj. 14. 16:25
Huha... ha megoldvadt a vaj... :(
9. 91d4989ab9 (válaszként erre: 8. - Aville)
2011. máj. 14. 16:20
ki mondta hogy hab lesz?:D:::::
8. Aville
2011. máj. 14. 16:19
Akkor már jó :))) Mégse vagyok olyan béna... ;) De hogy nekem ez nem meríti ki a hab fogalmát...
7. 91d4989ab9
2011. máj. 14. 16:18
kézzel ez minimum félorás munka:D
6. 91d4989ab9 (válaszként erre: 5. - Aville)
2011. máj. 14. 16:17
akkor jó ha olyan kenhető már:D
5. Aville
2011. máj. 14. 16:16
Köszi lányok/asszonyok.
Akkor ha már összeállt egybe az egész, akkor jó?
4. Aville
2011. máj. 14. 16:15
Rendszerint kerülöm azokat a recepteket, amiknél a cukrot és a vajat habosra kell keverni. De most véletlenül belefutottam egy ilyenbe, és ez csak a krémnél egy mozzanat. Egy robotgépem már leégett egy ilyen folyamatban, ezt nem szeretném. Az egész csak egy ragadós massza, a habtól teljesen messze van. Tettem már forró vízbe, kavarom, kavarom, de habra messziről sem hasonlít. És sok receptben van ez a folyamat. Hogy kell??? Milyennek kell lennie? Folyósnak?
3. a14deb9047
2011. máj. 14. 16:13
porcukorral
2. 91d4989ab9
2011. máj. 14. 16:12
előtte a vajat ne tedd be a hütőbe és elektromos habverővel csináld, az elején szórja ugyhogy magasfalu edényben:D
1. Aville
2011. máj. 14. 16:11
Cukor és vaj habosra keverésére valami trükköt tud valaki?
További ajánlott fórumok:
- Terhességi cukorbetegség
- Terhességi cukorbetegség tapasztalatok
- Karikás, fáradt kinézetű szemre tudtok-e valami jó trükköt?
- Tudtok valami jó tippet, trükköt, szarkalábak és szem alatti apró ráncok halványítására, eltűntetésére?
- Melyik (tejből készült) tejszínt lehet jól felverni habosra?
- Ha járnak erre profi rúdtáncosok: megosztanátok velem néhány trükköt, ami segít abban, hogy hozzászokjon a testem ehhez a mozgásformához?