Cukkini fasírt recept

A Cukkini fasírt hozzávalói:
hozzávalók / 4 adag
2 db kisebb cukkini vagy egy közepes
5 dkg parmezán sajt, ( én szárított sajtot tettem bele)
fél csokor petrezselyem
1 db tojás
kb 5 dkg liszt, és zsemlemorzsa
0.5 kávéskanál só, fokhagyma só
bors ízlés szerint
napraforgó olaj a sütéshez
A Cukkini fasírt elkészítési módja:
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, végüket levágjuk, ha zsenge nem kell meghámozni. Nagy lyukú reszelőn tálba reszeljük. Megsózzuk,10-15 perci állni hagyjuk míg levet ereszt, levet kinyomkodjuk. Finom lyukú reszelőn mellé reszeljük a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és egy tojást. Hozzákeverjük a lisztet, zsemlemorzsát, összedolgozzuk. A masszából maréknyi fasírtokat alakítunk ki, és közepes lángon az olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn a felesleges olajat leitatjuk róla.
Tökfőzelék mellé készítettem, de bármilyen mártogatóssal is finom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: ejmi, 2018. júl. 24. 13:10
A cukkini fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.