Csokihab (csokimousse) recept
A Csokihab (csokimousse) hozzávalói:6 adaghoz:
4 tojásfehérje
2 dl tejszín
2 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
10 dkg csokoládé
csipet só
A díszítéshez:
csoki
gyümölcs
A Csokihab (csokimousse) elkészítési módja:
A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. 2 evőkanál vaníliás cukrot hozzáadunk, majd tovább verjük, ha kész, betesszü a hűtőbe. A tejszínt felverjük 2 kanál cukorral, majd óvatosan összekeverjük az előző habunkkal, és így rakjuk újra hűtőbe. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk (én raktam hozzá pár csepp olívaolajat.) Ha kihűl az olvasztott csoki, a hűtőből kivett habunkhoz adjuk, óvatosan elkeverjük, és további 3 órára hűtőbe tesszük. Reszelt csokoládéval és gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 20. 15:11
A csokihab (csokimousse) elkészítési módja és hozzávalói.