Epresmuffin recept




150 gr eper
150 gr tejföl, 10 % zsírtartalom
150 gr zsírszegény natúrjoghurt (1,8 % zsírtartalomig)
110 gr cukor
1 csomag vaniliacukor
2 egész tojás
280 gr liszt
1 csomag sütöpor
egy csipetnyi só
Az Epresmuffin elkészítési módja:
A sütöt 180 fokra elömelegítem. Összepürésítem az epret; a tejfölt, a joghurtot, a cukrot, a vaniliáscukrot és a tojásokat összekeverem. Ezt hozzáadom a liszthez (amiben benne van a csipetnyi só és a sütöpor), és összekeverem egy masszává. Beletöltöm a muffin formába, tetejére jön az eperpüré, a kés hegyével kicsit összedolgozom a pürét a muffin tésztájával, majd az elömelegített sütöben b 25 percig (középen) megsütöm. Jó étvágyat.
Ww-seknek: egy adagból 12 db jön ki, s darabja 4 pont.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2012. máj. 18. 15:42
Az epresmuffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.