Epresmuffin recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Az Epresmuffin hozzávalói:
150 gr eper
150 gr tejföl, 10 % zsírtartalom
150 gr zsírszegény natúrjoghurt (1,8 % zsírtartalomig)
110 gr cukor
1 csomag vaniliacukor
2 egész tojás
280 gr liszt
1 csomag sütöpor
egy csipetnyi só


Az Epresmuffin elkészítési módja:
A sütöt 180 fokra elömelegítem. Összepürésítem az epret; a tejfölt, a joghurtot, a cukrot, a vaniliáscukrot és a tojásokat összekeverem. Ezt hozzáadom a liszthez (amiben benne van a csipetnyi só és a sütöpor), és összekeverem egy masszává. Beletöltöm a muffin formába, tetejére jön az eperpüré, a kés hegyével kicsit összedolgozom a pürét a muffin tésztájával, majd az elömelegített sütöben b 25 percig (középen) megsütöm. Jó étvágyat.

Ww-seknek: egy adagból 12 db jön ki, s darabja 4 pont.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epresmuffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook