Spárga citromos szardellaszószban recept





200 g fött burgonya
1 EK reszelt parmezán
só, bors
1 EK tejföl
500 g fehér spárga
1 csipetnyi só
1 közepes fej hagyma
1 db citrom
1 KK margarin
1 konzerv vagy üveg szardella
1 csipenyi instant levespor (vegeta vagy delikát is jó)
1 EK citromlé
2 EK apróra vágott ruccola
néhány ruccola levél
A Spárga citromos szardellaszószban elkészítési módja:
A megfött burgonyát felszeleteljük, egy tüzálló edényben szépen elrendezzük, megszórjuk a parmezánnal, sóval, borssal, majd a 2 EK tejföllel megkenve a sütöben 200 fokon 15-20 percig sütjük. A meghámozott spárgát 12-15 percig vízben megfözzük. (a vízbe tegyünk csipetnyi sót és cukrot) 1 KK margarinon egy citrom lereszelt héját és a kockára vágott hagymát megpároljuk majd hozzáadjuk a finomra vágott szardellát, a citromlevet és a csipetnyi instant húslevesport. Apróra vágott rucollával, sóval borssal ízesítve pár percig fözzük. Ez lesz a spárgára a szósz, mellé a burgonya a köret. Jó étvágyat.
WW-seknek: 1 adag 5 pont
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2009. máj. 5. 14:58
A spárga citromos szardellaszószban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.