Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spárga jénaiban sonkával és sajttal recept

Spárga jénaiban sonkával és sajttal recept

Elkészítési idő 50 perc

Kalória 1732 kcal

A Spárga jénaiban sonkával és sajttal hozzávalói:
1 kg spárga
20 dkg főtt sonka
10 dkg sajt
1 evőkanál só
4 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál cukor
fél kávéskanál őrölt fehérbors
1 evőkanál apróravágott petrezelyem


A Spárga jénaiban sonkával és sajttal elkészítési módja:
Megtisztítjuk a spárgát és levágjuk a végét. A háját és a levágott végeket 10 perig főzzük, majd kiszedjük belőle, mert a levét használjuk tovább. A spárgalét, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban egyenként 5 percig főzzük és lecsurgatjuk. 3 evőkanál vajat megolvasztunkés belekeverjük a lisztet. Majdnem a spárgalé felét hozzáöntjük és mártássá főzzük. A spárgát beletesszük egy jénai tálba és ráöntjük a mártást. Megszórjuk borssal, petrezselyemmel, apróravágott sonkával és megszrjuk a reszeltsajttal. A sütőbe 10 percre 175 fokon kisütjük, amíg a sajt rá nem olvad.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spárga jénaiban sonkával és sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook