Csirkemell konfitálva? (beszélgetés)
4. michelle.r (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 4. 15:39
Sütőben, 75-80 fokon, 5 órán át.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Napsugár8)
2021. dec. 4. 10:42
Köszönöm szépen :-) A kisült zsírban lassú tűzön platnin/szendvicstalpú lábasban süssem a mellet, teljesen fedje a zsír?
2. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 4. 09:50
A zsírt csak önmagában süsd ki, ha bármi sül benne, akkor az már nem teljesen tiszta zsír, és hamarabb avasodik. A tiszta zsír marad meg akár hónapokig megfelelő hőmérsékleten romlás nélkül.
2021. dec. 4. 09:17
Csirkemellet szeretnék kacsaháj/zsírban sütve "tartósítani". Kisütöm a kacsahájat és utána zsírban a húst, vagy együtt? A húst ugye fűszerezni kell. Azt meg úgy tanultam, hogy a zsír csak natúr sütendő.
További ajánlott fórumok:
- Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk?
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Milyen ételt készítsek csirkemellből?
- Puha rántott csirkemellet szeretnék sütni, azt hallottam, fokhagymás tejbe kell áztatni, de meddig? Mennyi ideig kell sütni? Egyéb tippek?
- Kínai cukkinis csirkemell-akár a kínai gyorséttermekben
- Mitől lehet másnapra a sajttal-sonkával töltött csirkemell kicsit kesernyés ízű?