Csirkemáj rolád recept



20 dkg csirkemáj
2 közepes db sárgarépa (20 dkg)
1 közepes db vöröshagyma
1 ek kacsazsír (vagy csirkezsír)
10 dkg vaj (puha)
1 teáskanál só
0.5 teáskanál bors
0.5 teáskanál majoranna
A Csirkemáj rolád elkészítési módja:
A zsíron pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a sárgarépát, pároljuk puhára, és süssük zsírjára. A megtisztított, nagyobb darabokra vágott májat pirítsuk pár percig, majd kicsi vizet meg a fűszereket hozzáadva főzzük meg. Hagyjuk kihűlni, majd a zöldségekkel együtt daráljuk le. Egy darab sütőpapíron kenjük kb. 1 cm vastagra a krémet, vágjunk vékony szeleteket a vajból, és óvatosan kenjük szét, hogy ne keveredjen össze a két réteg.
Tekerjük fel, rakjuk a hűtőbe éjszakára, így könnyebb lesz szeletelni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. nov. 7. 13:23
A csirkemáj rolád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.