Csirkefalatok krémsajtos bundában recept
A Csirkefalatok krémsajtos bundában hozzávalói:1 kg csirkemell filé
1 csapott kávéskanál só
0,5 kávéskanál őrölt bors
2 közepes tojás
12 dkg krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
30 dkg liszt
2,8 dl tej
sütéshez 7 dl olaj
A Csirkefalatok krémsajtos bundában elkészítési módja:
A csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli. A húsokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj. A csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba tesszük. Így nem állnak össze, hanem egyesével közepes lángon világos barnára sülnek. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban sütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adagra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. nov. 13. 07:44
A csirkefalatok krémsajtos bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.