Csirke sóágyon recept


egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)
1 kg só
egy kis rozmaringág
A Csirke sóágyon elkészítési módja:
Közepes tepsibe beleszórjuk kb. a só felét, a többi sót egy kis tálba tesszük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jó massza állagú legyen. Majd a megmosott csirkét a tepsibe tesszük. Én a mellével lefele fordítva szoktam tenni. Beletesszük a hasüregébe a rozmaringágat és elkezdjük betapasztani a sómasszával. A massza minden testrészt takarjon be. Sütőbe téve kb. 1,5 órát közepes hőfokon süssük, ha már kezd pirulni biztos jó lesz.
Sózni előre nem kell a húst, mert a meleg só gőze átitatódik a husiban. Olyan lesz, mint a grillcsirke. Köret, amit szeret a család.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Dödike, 2008. okt. 11. 17:26
A csirke sóágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.