Csirke burgonyával és citrommal recept
60 perc
445 kcal
1 darab csirke
50 dkg burgonya
1 dl oliva olaj
2 kőteg zőld hagyma
2 darab citrom
0,5 dkg édespaprika
0,1dkg borsikafű(csombor)
0,2 dkg fekete bors
1,5 dkg só
A Csirke burgonyával és citrommal elkészítési módja:
A csirkét vágjuk fel darabjaira,mossuk meg és hagyjuk megszáradni.Ezalatt a burgonyát meghámozzuk és a zőldhagymákat hosszában felvágjuk.A citromokat megmossuk és négyfelé szeljűk.Tegyűk egy nagyobb méretű tűzállo tálba a csirkét.A fűszereket jól keverjűk el az oliva olajjal,majd dőrzsőljűk be fűszeres olajjal a hust.A burgonyát a csirke kőré helyezzűk.Jó forrora hevitett sűtőbe tegyűk be sűlni,kb.60 percre.A sűtés idő lejárta előtt 25 perccel tegyűk rá a zőldhagymát és a citrom darabokat.A burgonyákat időkőzben forgassuk meg,hogy mindkét oldalukon pirosra sűljenek.A burgonyát izlés szerint sózzuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: edit_kerekes, 2007. jan. 29. 08:02
A csirke burgonyával és citrommal elkészítési módja és hozzávalói.