Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke burgonyával és citrommal recept

Csirke burgonyával és citrommal recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 445 kcal

A Csirke burgonyával és citrommal hozzávalói:
1 darab csirke
50 dkg burgonya
1 dl oliva olaj
2 kőteg zőld hagyma
2 darab citrom
0,5 dkg édespaprika
0,1dkg borsikafű(csombor)
0,2 dkg fekete bors
1,5 dkg só


A Csirke burgonyával és citrommal elkészítési módja:
A csirkét vágjuk fel darabjaira,mossuk meg és hagyjuk megszáradni.Ezalatt a burgonyát meghámozzuk és a zőldhagymákat hosszában felvágjuk.A citromokat megmossuk és négyfelé szeljűk.Tegyűk egy nagyobb méretű tűzállo tálba a csirkét.A fűszereket jól keverjűk el az oliva olajjal,majd dőrzsőljűk be fűszeres olajjal a hust.A burgonyát a csirke kőré helyezzűk.Jó forrora hevitett sűtőbe tegyűk be sűlni,kb.60 percre.A sűtés idő lejárta előtt 25 perccel tegyűk rá a zőldhagymát és a citrom darabokat.A burgonyákat időkőzben forgassuk meg,hogy mindkét oldalukon pirosra sűljenek.A burgonyát izlés szerint sózzuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke burgonyával és citrommal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook