Csíkos túrótorta recept
A Csíkos túrótorta hozzávalói:alap:
150 gr kekszmorzsa
2 ek kakao
negyed ek porcukor
100 gr olvasztott vaj
turo toltelek:
1 kg sovany turo (legjobb a joghurtbol csopogtetessel nyert turo)
3 negyed pohar cukor
6 tojas
feher keverek:
200 gr feher csoki
80 ml tejszin
1 ek etk. kemenyito
csokis keverek
150 gr keseru csoki
160 ml tejszin
1 ek nescafe
A Csíkos túrótorta elkészítési módja:
Az alapot osszedolgozzuk es kanal segitsegevel a formaba nyomkodjuk. Felhasznalasig a melyhutobe tesszuk. 140 fokra melegitjuk a sutot es egy edeny vizet teszunk a suto aljaba. Talban kezzel (marmint kezi erovel) osszedolgozzuk a turot es a cukrot hozzautjuk a tojasokat, a felet masik talba tesszuk. feher keverek: a csokit megolvasztjuk a tejszinnel, a turos massza felet hozzakeverjuk, ebbol egy poharnyit kiveszunk, belekeverjuk a kemenyitot es a keverekhez adjuk. csokis keverek: a csokit megolvasztjuk a tejszinnel es a nescafeval. Ehhez hozzakeverjuk a turos massza masik felet. Ezeket a masszakat legjobb attenni kancsokba, hogy konnyebben lehessen onteni. 1 poharnyi mennyiseget ontunk a fagyott kekszalapra, majd valtogatva a ket szinu masszat, mindig a forma kozepere. A lenyeg, hogy lassan ontsuk, mert kulonben nem lesz ilyen szep csikos. Ovatosan tesszuk a sutobe, 1 es negyed orat sutjuk,mig a szele megszilardul, de a kozepe meg lagy. "Csak" 24 orat kell kibirni a kostolasig.
Sok sikert hozza! Megeri, mert iiiisteni fiiinom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2008. máj. 11. 07:45
A csíkos túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.