Csíki kakas recept

1 kakas
1,5 kg savanyú káposzta
15 dkg füstölt szalonna
2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
3 dl tejföl
2 ek. liszt
1 kk. paprika
2 ek. libazsír
só, bors
A Csíki kakas elkészítési módja:
A madarat darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, majd a forró zsíron megfuttatjuk, rátesszük a húst, hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát, összezúzott fokhagymát és a babérlevelet. Kevés vizet adunk hozzá, majd fedő alatt félig puhára főzzük. Utána beletesszük a káposztát, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt. Bevagdosott, sült szalonnával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. szept. 1. 10:27
A csíki kakas elkészítési módja és hozzávalói.