Cseresznyét lehet enni szoptatás alatt, tudja valaki? (tudásbázis kérdés)
szerintem mindent ehetsz, ami jól esik, ebben is mint mindenben a mérték a lényeg.
ha kivánod , egyél....
szia
Az én kisfiam elég hasfájós volt, és ha valami olyat ettem akkor méginkább. Szerintem nagyon kis mennyiségben próbáld meg enni először, de nálunk nagyon görcsölt a kis hasa tőle.
Jo alaposan meg kell mosni es eheted persze. En csak a puffaszto dolgokat kerultem pl: Kaposzta es bab.
A tobbi a vitamin miatt meg fonts is ! :D
Jo babazast!
Én mindent ettem a szoptatás alatt. A kislányom hasfájós volt, de hiába hagytam el a puffasztó dolgokat, akkor sem változott semmi. Aztán egyszer csak magától elmúlt (mármint az ő hasfájása). Nem vettem észre, hogy az én étrendem okozott volna neki gondot. És mikor elkezdtük a hozzátáplálást, akkor sem volt semmi puffasztó étellel baja a pocakjának.
A helyedben én kipróbálnám. Egy nap csak egyet, mondjuk egyik nap cseresznyét. Ha másnap sem fáj tőle a baba pocakja, lehet mással próbálkozni.
pont ugyanezt mondta
én eszek pl. borsót is, de turmixolom a főzeléket, mintha Neki adnám
Szia!
Szerintem sincs semmi akadálya.
A K-betűvel kezdődők a puffaszto és szelet okozóak, káposzta,karfiol...stb. ezeket kell mellőzni, és akkor nem megy át a tejen keresztül a picurba, nem okoz szelet, hasfájást.
egyébként szerintem is babája válogatja, a kislányom egyáltalán nem hasfájós (jó nagy pukibajnok:)))
először próbálj ki egy csészényit, ha a második szopi utánig sem történik semmi, akkor egyél egy kicsit többet, fokozatosan
a védőnéni szerint kötelező enni mindent, mert már így is alkalmazkodik a szervezetük az új ízekhez, és jobb átvitt formában találkozni, az anyatej útján (könnyebb nekik így értem), mint majd saját maguk által megéve... húúú remélem érthető volt
Én mondjuk nem szoptatok, de kismamaként nagyon rosszul vagyok tőle
a minap rettentően begörcsölt tőle a hasam
elképesztően puffaszt és szeles
bocsi a gusztustalankodásért, de egy felnőttnek is rettentő fájdalmat tud okozni, egy babának is sajnos
esetleg pár szemet
én ettem, epret is (igaz teljesen bio, saját) - de tudom, ez tiltott elvileg
nem láttam változást a kisbabámon egyiktől sem, max. a gyümölcsszezon beindulásakor két napig kakilt naponta háromszor, egyébként meg háromnaponta kakilós, de visszaálltunk a régi kerékvágásba, megismerte a szervezete az új ízeket
Én ettem és szaporította is a tejet...mint minden vízhajtó hatású zöldség-gyümölcs.
De van olyan baba akinek fáj tőle a pocakja....ezt neked kell kitapasztalnod!
További ajánlott fórumok:
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Szoptatás alatt van, vagy lehet-e menses?
- Szoptatás alatti hajhullás. Mi lehet a megoldás?
- Szoptatás alatt lehet-e fehérjeport inni és édesítőszert használni?
- Lehet hajat festetni szoptatás alatt? Nem árt a babának?
- Tud valaki olyan szert, ami lehet szedni szoptatás alatt köhögésre?