Családi adókedvezmény 2011 (beszélgetés)
Sziasztok:)
Épp most töltöm az adóbellásom, és azt szeretném megkérdezni bébisárkánytól, hogy amit a 15-ös bejegyzésben írtál az tuti biztos-e, mert pont ez lenne a kérdésem, tehát max. a 15 sor összegét írjam a 16. sorba?
Köszi a választ előre is:)
nincs mit
írj privit,ha kell még segítség
segítek nagyon szívesen
hát ezer köszönet!!!
Megvilágosodtam!!!!:)
ne bántsátok
alkotmányunk szerint mindenki számára közérthetőnek kellene lennie bevallásnak
ha-ha:-(
a könyvelő meg nagyon drága
igen 16 sor
az összeg 2*62500*12
DE MAX A 15 SOR ÖSSZEGE
és kevés jövedelem estén,mivel tavaly még érvényben volt az alanyi jogon járó adójóváírás,így nem biztos ,hogy a teljes összeget igénybe tudod venni
Ezek szerint nem tudod, ne haragudj...
Az, hogy nem vetted igénybe semmit sem jelent. Az adóbevallás arra való, hogy csak te tudod, hogy mi járt neked és mi nem, és ezeket elszámolhasd. Az, hogy a munkáltatód mit számolt el az ő dolga. Az egyes kedvezmények lehetnek többek és kevesebbek is. Az hogy te mit írsz bele az adóbevallásodba, az meg a te dolgod.
pill
nincs előttem bevallás
mindjárt megnyitom a gépen a progit
akkor max havonta 2*62500
de csak akkor ha nem vettél igénybe egyedülálló csal pótlékot és van befizetett adód,aminek a terhére vissza tudsz igényelni
ezt ki kell számolni,nem bemásolni valahonnan
ha év közben nem vették figyelembe,akkor értelemszerűen a munkáltató igazolásán nincs rajta
a bruttó összeget kell beírni,ez jön le az adóalapból
eltartottanként és jogosultsági hónapokként
1-2 gyereknél 62500,-
3 és minden további eltartott esetén 206250,3-
Valaki hozzáértő segítsen légyszi!!!
Adóbevallás hányadik sorában kell azt beírni,ha jár a tavalyi évre a csal.kedv.,de nem igényeltem egész évben a fizetésben?Most viszont szeretném visszaigényelni vagyis érvényesíteni.De nagyon!!!!
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Van itt olyan, akinél apuka igényli a családi adókedvezményt magzat után?
- Családi adókedvezmény
- 2012-ben egy gyerek után járó családi adókedvezményt GYÁS-on, majd áprilistól GYED-en ki tudom használni?
- Családi adókedvezmény a magzat után - hogyan lehet igényelni?
- Tud valaki olyan 2011-es bérkalkulátort a neten ami már a családi adókedvezményt is figyelembe veszi?